Προβόπουλος: "Κόλαση" το ενδεχόμενο επιστροφής στην δραχμή

provopoulos

"Kαταστροφική" χαρακτήρισε την αναβολή της αξιολόγησης ο πρώην διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος λέγοντας μάλιστα ότι "όσο παρατείνεται η αβεβαιότητα, λειτουργεί υπονομευτικά για την οικονομία".

Μιλώντας χθες το βράδυ στoν ΣΚΑΪ παρομοίασε με "κόλαση" το ενδεχόμενο επιστροφής στην δραχμή κάνοντας λόγο για εχθρικό κλίμα για τις επενδύσεις.
"Για να κόψει μια κεντρική τράπεζα δραχμές, χρειάζεται τουλάχιστον ένα χρόνο. Την ίδια στιγμή το ευρώ, ως σκληρό νόμισμα θα έχει αποσυρθεί από την αγορά. Επτά χρόνια ζούμε στους ρυθμούς της λιτότητας και δεν υπάρχει πρόοδος και μιλάμε ακόμα για Grexit", είπε ο κ. Προβόπουλος.

Αποκάλυψε ότι είχε προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πως δεν θα γινόταν δεκτό το αίτημά του για "κούρεμα" του χρέους, ενώ δήλωσε ότι έγινε απαισιόδοξος, ακούγοντας πως υπουργός Οικονομικών θα γίνει ο Γιάνης Βαρουφάκης. "Όλοι λένε ότι ήταν μοιραίο πρόσωπο", πρόσθεσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου το 2009, τονίζοντας ότι είχε προειδοποιήσει για την αύξηση του ελλείμματος και κατέκρινε τις παροχές των πρώτων μηνών διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, εκείνη την περίοδο, κάνοντας λόγο για λάθος οικονομική πλατφόρμα. Εκτίμησε επίσης "εκ του αποτελέσματος" ότι θα έπρεπε να παραμείνει περισσότερο στην εξουσία η οικουμενική κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος είχε προτείνει στην κυβέρνηση Σαμαρά να προχωρήσει σε περισσότερες μεταρρυθμίσεις.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ