Reuters: 1,5 δισ. ευρώ άντλησε η Ελλάδα από το δεκαετές ομόλογο

Reuters: 1,5 δισ. ευρώ άντλησε η Ελλάδα από το δεκαετές ομόλογο

Ποσό ύψους 1,5 δισ. ευρώ άντλησε τελικά το Ελληνικό Δημόσιο από την επανέκδοση του δεκαετούς ομολόγου του περασμένου Μαρτίου, σύμφωνα με το Reuters.

Η τελική απόδοσή του, διαμορφώθηκε στο 1,5%.

Τον στόχο της κυβέρνησης για μια πετυχημένη έκδοση με καλή διασπορά στους επενδυτές και με χαμηλό κόστος δανεισμού, περιέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας την έκδοση του 10ετούς ομολόγου.

«Ξεκίνησε η διαδικασία της εξόδου στις αγορές για άλλη μια φορά με δεκαετή έκδοση σε συνέχεια εκείνης της 12ης Μαρτίου του 2019. Το επιτόκιο με το οποίο ξεκίνησε η διαδικασία είναι στο 1,55%. Δεν ξέρει κανένας που θα καταλήξει, η ζήτηση είναι για 1 διs. ευρώ. Ο στόχος δεν είναι να κάνουμε μια μεγάλη έκδοση, ο στόχος είναι να κάνουμε μια πετυχημένη έκδοση με καλή διασπορά στους επενδυτές και με ένα χαμηλό κόστος δανεισμού. Εκτιμάται ότι το κόστος δανεισμού θα κυμανθεί σε αυτήν την περιοχή, ίσως οριακά ψηλότερα, και μέτρο σύγκρισης τον Μάρτιο του 2019 που το κόστος δανεισμού στην αντίστοιχη έκδοση ήταν 3,9%», ανέφερε ο Χρ. Σταϊκούρας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Η αρχική απόδοση του ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,55%, που αποτελεί και ιστορικό χαμηλό επίπεδο για το κόστος δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS