Reuters: Mείωση ΦΠΑ στο 13% από 24% για εστιατόρια- καφέ εξετάζει η Ελλάδα

Reuters: Mείωση ΦΠΑ στο 13% από 24% για εστιατόρια- καφέ εξετάζει η Ελλάδα

Η Ελλάδα εξετάζει μείωση του ΦΠΑ για εστιατόρια και καφέ, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου της για την επανεκκίνηση του τουρισμού, όπως μεταδίδει το Reuters.

O φόρος για μείωση σε προϊόντα όπως ο καφές και τα αναψυκτικά θα μπορούσε να μειωθεί στο 13% από 24%, σύμφωνα με το πρακτορείο που επικαλείται κυβερνητικό αξιωματούχο, ο οποίος μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας. Άλλος αξιωματούχος είπε στο Reuters πως τα όποια μέτρα ελάφρυνσης θα ανακοινωθούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη «την κατάλληλη ώρα».

Όπως έγραφε χθες η «Ν» το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προτίθεται επίσης να προωθήσει νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες θα μειώνονται φόροι και τέλη επί των εισοδημάτων των επιχειρήσεων οι οποίες υφίστανται φέτος τεράστιες οικονομικές ζημιές από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μεταξύ άλλων εξετάζονται σημαντικές μειώσεις στην προκαταβολή φόρου εισοδήματος έναντι του φορολογικού έτους 2020, πλήρη απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος ή μείωση του τέλους επιτηδεύματος για τη χρήση του 2020, μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης για τα εισοδήματα του 2020 και παροχή της δυνατότητας και στις ατομικές επιχειρήσεις να συμψηφίζουν ζημιές με καθαρά κέρδη επόμενων χρήσεων.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ