ΣΕΒ: Αναγκαία η μαζική αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων

Την αναγκαιότητα «μαζικής αύξησης» των ιδιωτικών επενδύσεων επισημαίνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), στο εβδομαδιαίο οικονομικό του δελτίου.

Ωστόσο, η προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων, παρατηρεί ο ΣΕΒ, πραγματοποιείται εν μέσω γεωπολιτικών προκλήσεων με απρόβλεπτες εξελίξεις, καθιστώντας ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση τη σταθεροποίηση και την ανάπτυξη της εγχώριας οικονομίας.

«Απαιτείται εθνική προσπάθεια επικών διαστάσεων για την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων» τονίζει ενδεικτικά και επισημαίνει ότι η κατάσταση μπορεί να συγκριθεί μόνο με την Αμερική του 1929.

Εστιάζοντας στη θετική πλευρά των πραγμάτων, ο ΣΕΒ καθιστά σαφές ότι «η Ελλάδα παραμένει μια χώρα με λαμπρές προοπτικές ανάπτυξης» και καλεί την πολιτεία «να τις αξιοποιήσει και όχι να παραμένει καθηλωμένη στη διαχείριση της υφεσιακής μιζέριας και να προσβλέπει σε συνταγές ανάπτυξης μιας άλλης εποχής, που έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ