Έρευνα-ΣΕΒ: Αρνητικές προβλέψεις για το επιχειρηματικό περιβάλλον στη χώρα

Sev

Zoφερό προβλέπεται το επιχειρηματικό μέλλον της χώρς σύμφωνα με τη τελευταία έρευνα του ΣΕΒ. Συγκεκριμένα η 4η Πανελλαδική Έρευνα του Παρατηρητηρίου για το Επιχειρηματικό Περιβάλλον που παρουσιάστηκαν σήμερα στο πλαίσιο εκδήλωσης για τις επενδύσεις και το επιχειρηματικό περιβάλλον που διοργανώνει ο ΣΕΒ αξιολογεί αρνητικά το μέλλον των επιχειρήσεων.

Και αυτό λόγω των αλλαγών στη νομοθεσία, που αποτελούν το σημαντικότερο πρόβλημα και ακολουθούν οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, η διαφοροποίηση στον τρόπο ερμηνείας της νομοθεσίας από τις δημόσιες υπηρεσίες, η ελλιπής συνεργασία και η διαλειτουργικότητα των υπηρεσιών, οι συχνές αλλαγές στην οργάνωση και στις αρμοδιότητες των δημοσίων υπηρεσιών, η ανεπαρκής κατάρτιση των υπαλλήλων, οι ελλείψεις εξειδικευμένου προσωπικού, η ανεπάρκεια υποδομών και η αδιαφάνεια τις συναλλαγές.

Ωστόσο ο πιο αποτελεσματικός φορέας του Δημοσίου - για μία ακόμη χρονιά - χαρακτηρίζονται τα ΚΕΠ και ακολουθούν σε σειρά ικανοποίησης τα Τελωνεία, η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, οι Ρυθμιστικές Αρχές, η Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση, οι Εφορίες, οι Δήμοι, τα Υπουργεία και τελευταίες οι Πολεοδομίες.

Συνολικά ο βασικός δείκτης Ευκολίας επιχειρηματικής δράσης που παρακολουθεί διαχρονικά το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα (εκφράζει τη διαφορά των ικανοποιημένων από τους δυσαρεστημένους επιχειρηματίες), το 2015 μειώθηκε κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες και σύγκριση με το 2014.

Μιλώντας στην έναρξη της εκδήλωσης ο κ. Χάρης Κυριαζής σύμβουλος διοίκησης του ΣΕΒ παρουσίασε τον απολογισμό του Παρατηρητηρίου Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος του ΣΕΒ και ανακοίνωσε τη δημιουργία του Ινστιτούτου Ανάπτυξης. Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος ανέφερε ότι «Όσο δεν γίνονται παραγωγικές επενδύσεις, όσο δεν βελτιώνεται το επιχειρηματικό περιβάλλον, όσο η δημοσιονομική εξυγίανση προχωρά με υπερφορολόγηση αντί για εξορθολογισμό δαπανών, η οικονομία δεν θα εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ