Σήμερα η απόφαση για την εκταμίευση των 7,7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα

Σήμερα η απόφαση για την εκταμίευση των 7,7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα

Την εκταμίευση της δόσης των 7,7 δισ. ευρώ στην Ελλάδα (επί συνολικού πακέτου 8,5 δισ. ευρώ) αναμένεται να αποφασίσει σήμερα το απόγευμα το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, ακολουθώντας τη σύσταση της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup.

Στο υπουργείο Οικονομικών -αλλά και ευρωπαίοι αξιωματούχοι- δηλώνουν σίγουροι πως στην σημερινή συνεδρίαση του ESM θα εγκριθεί η εκταμίευση και αναμένουν ότι τα λεφτά θα έρθουν στη Ελλάδα μέχρι την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη το αργότερο.
Υπενθυμίζεται ότι στην συνεδρίαση του ESM της Τετάρτης, αποφασίστηκε να δοθεί λίγος χρόνος στην ελληνική πλευρά για να ικανοποιήσει προαπαιτούμενα που έχουν να κάνουν και με την ΕΕ αλλά και με το ΔΝΤ.

Μάλιστα ειδικά με το ΔΝΤ επιχειρείται να υπογραφεί από τον Πρωθυπουργό, τον ΥΠΟΙΚ και τον Κεντρικό Τραπεζίτη και να σταλεί τις αμέσως επόμενες ημέρες (έως σήμερα είχε πει ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλωτός) το υπογεγραμμένο σχέδιο μνημονίου (MEFP).

Αναφορικά με τις εκκρεμότητες, περιλαμβάνουν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, παρεμβάσεις στο επάγγελμα των μηχανικών, αλλά και διαβεβαιώσεις ότι θα λυθούν τα θέματα ποινικών διώξεων στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ και αποζημίωσης στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ από τις δικαστικές διαδικασίες που προηγήθηκαν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ