Σταϊκούρας για έκθεση ενισχυμένης εποπτείας: Η Κομισιόν αναγνωρίζει τις προσπάθειες της Ελλάδας

Σταϊκούρας για έκθεση ενισχυμένης εποπτείας: Η Κομισιόν αναγνωρίζει τις προσπάθειες της Ελλάδας

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε, χθες, την 6η Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας για την Ελλάδα. Η Έκθεση, που δημοσιεύεται εν μέσω δυσμενούς, παγκοσμίως, οικονομικού περιβάλλοντος, κρίνεται ιδιαίτερα θετική για την Ελλάδα. Αναγνωρίζει την έγκαιρη και υπεύθυνη στάση που κράτησε η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού και στις οικονομικές της συνέπειες», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Επιβεβαιώνει την ταχύτητα και την επάρκεια των οικονομικών μέτρων στήριξης που έλαβε η Κυβέρνηση, με σκοπό τη στήριξη της απασχόλησης και την ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία.

Υπογραμμίζει τη συμβολή των μέτρων στην ταχύτερη επανεκκίνηση της οικονομίας, στην προστασία των θέσεων εργασίας και στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Προβλέπει, μετά τη σημαντική ύφεση που θα καταγραφεί φέτος, λόγω κυρίως της μεγάλης συμμετοχής του τουρισμού στο ΑΕΠ, ισχυρή ανάκαμψη το 2021.

Προβλέπει αύξηση της ανεργίας για την εφετινή χρονιά, αλλά υποχώρησή της το 2021, σε επίπεδα χαμηλότερα από το 2019.

Αποτυπώνει τη θετική πορεία στην υλοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων, παρά τη δυσμενή κατάσταση του τελευταίου χρονικού διαστήματος.

Επισημαίνει την ανάληψη συμπληρωματικών πρωτοβουλιών από την πλευρά της Ελληνικής Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση διαρθρωτικών αδυναμιών.

Επικροτεί τη σχέση εμπιστοσύνης και τη στενή συνεργασία των ελληνικών αρχών με τους θεσμούς.

Τέλος, δίνει “πράσινο φως” για την αποδέσμευση της τρίτης δόσης των κερδών των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα, των γνωστών ANFAs και SMPs, ύψους 748 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι θα είναι η δεύτερη δόση που αποδεσμεύεται επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, μέσα σε ένα έτος.

Ως υπουργός Οικονομικών, είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνωρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλονται στο πεδίο της οικονομίας, ακόμη και εν μέσω ιδιαίτερα αντίξοων συνθηκών. Την προσπάθεια αυτή και τα θετικά αποτελέσματά της, την πιστωνόμαστε όλες και όλοι μας.

Με πίστη στις δυνάμεις μας, ενότητα, αλληλεγγύη, συντεταγμένη δράση και σκληρή δουλειά επιχειρούμε να πιάσουμε το “νήμα” από το σημείο που το αφήσαμε προ της υγειονομικής κρίσης, αναδιατάσσοντας, όπου είναι σκόπιμο, και τις δυνάμεις μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS