Σταϊκούρας: Προς άντληση των ελληνικών ομολόγων από τις τράπεζες

Σταϊκούρας: Προς άντληση των ελληνικών ομολόγων από τις τράπεζες

Αυτόν ή τον επόμενο μήνα φαίνεται πως θα υπάρξει άρση των περιορισμών που υφίστανται οι τράπεζες, προκειμένου να αντλούν ελληνικά ομόλογα, δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας, γεγονός που, όπως είπε, «θα ενισχύσει με ρευστότητα το τραπεζικό σύστημα».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ πως «αυτή τη στιγμή υπάρχει επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. Εμείς θα προσπαθήσουμε, βελτιώνοντας την εικόνα της ελληνικής οικονομίας, αναβαθμίζοντας την ελληνική οικονομία, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε να μας εντάξει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης».

«Η ουσία δεν είναι η τράπεζα, είναι η ρευστότητα στην ελληνική οικονομία», τόνισε ο Υπουργός και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Μια μικρή επιχείρηση λέει θέλω να επενδύσω και δεν έχω λεφτά. Θα πρέπει το κράτος να αξιοποιήσει τα ευρωπαϊκά διαθέσιμα κονδύλια, τα οποία υποεκτελούνται, θα πρέπει να εκτελέσουμε το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, θα πρέπει το κράτος να πληρώσει αυτά που χρωστάει στον ιδιωτικό τομέα, άρα να δώσει έμμεση ρευστότητα στην ελληνική οικονομία, και το σημαντικότερο θα πρέπει οι τράπεζες να δώσουν ξανά δάνεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Όσον αφορά την προστασίας της α΄κατοικίας, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι μετά το τέλος Απριλίου, «έρχεται ένα νέο πτωχευτικό δίκαιο και «καθ’ όλη τη διάρκεια της ρύθμισης ενός δανείου, αλλά και μετά την ολοκλήρωση του όποιου πλειστηριασμού θα πρέπει να υπάρχει σίγουρα πλαίσιο προστασίας για τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS