Στους λογαριασμούς των δικαιούχων το κοινωνικό μέρισμα και το επίδομα θέρμανσης

Στους λογαριασμούς των δικαιούχων το κοινωνικό μέρισμα και το επίδομα θέρμανσης

Πιστώθηκαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, τα χρήματα από το έκτακτο κοινωνικό μέρισμα αλλά και από το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.

Συνολικά, δόθηκαν στους πολίτες περίπου 271 εκατ. ευρώ ενώ εκκρεμεί και η πληρωμή του έκτακτου κοινωνικού μερίσματος σε περίπου 40.000 δικαιούχους οι οποίοι αναζητούνται ήδη από την ΑΑΔΕ.

Όσον αφορά στις ενστάσεις των αιτούντων που δεν έλαβαν έγκριση για το κοινωνικό μέρισμα, σύμφωνα με την κυβέρνηση, θα εξεταστούν όλες (οι ενστάσεις) και μέσα σε σύντομο διάστημα θα λάβουν και οι τελευταίοι το κοινωνικό μέρισμα.

Για αυτόν τον λόγο η πλατφόρμα με τις αιτήσεις θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Ποιες ομάδες αφορά το κοινωνικό μέρισμα

-Οικογένειες με 4 ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έτους 2018 έως 20.000 ευρώ.

-Νοικοκυριά με έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο και τουλάχιστον ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως και 15.000 ευρώ. Στην κατηγορία αυτή θα περιληφθούν και οι μονογονεϊκές οικογένειες που εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις.

-Νοικοκυριά στα οποία και οι δύο σύζυγοι ή και τα δύο μέρη συμφώνου συμβίωσης είναι βραχυχρόνια άνεργοι και έχουν συνολικό ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Και σ’ αυτήν την κατηγορία θα περιληφθούν οι μονογονεϊκές οικογένειες που εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις.

-Οικογένειες στις οποίες ένα τουλάχιστον μέλος ενήλικο ή ανήλικο είναι άτομο με αναπηρία (ΑμεΑ).

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS