Τέλη κυκλοφορίας: Έρχεται ολιγοήμερη παράταση

Τέλη κυκλοφορίας: Έρχεται ολιγοήμερη παράταση

Η προθεσμία για να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας λήγει αύριο τα μεσάνυχτα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Οικονομικών θα δώσει άτυπη παράταση λίγων ημερών. Ποιες άλλες φορολογικές εκκρεμότητες θα πρέπει να τακτοποιηθούν.

Οι ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων δείχνουν σχετική απροθυμία να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να μοιάζει μονόδρομος η χορήγηση ολιγοήμερης παράτασης από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών.

Να σημειωθεί ότι η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας λήγει αύριο τα μεσάνυχτα και οι ιδιοκτήτες ΙΧ έχουν στην διάθεσή τους λιγότερο από 48 ώρες, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Οικονομικών θα δώσει άτυπη παράταση λίγων ημερών, αλλά αυτό θα ανακοινωθεί αύριο προκειμένου να πληρώσουν τα τέλη όσο το δυνατό περισσότεροι ιδιοκτήτες ΙΧ.

Τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων δείχνουν ότι είναι αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες οι πολίτες που για μια ακόμη χρονιά άφησαν για την τελευταία στιγμή την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και την κατάθεση των πινακίδων. Έτσι, προκειμένου να αποφευχθούν τα παράπονα με το κλείσιμο του έτους, αναμένεται να δοθεί ολιγοήμερη παράταση τόσο για την πληρωμή των τελών όσο και για την κατάθεση των πινακίδων προκειμένου να αποφευχθούν και οι ουρές στις Δ.Ο.Υ. Το πιθανότερο είναι ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο.

Παράταση θα δοθεί τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή ώστε να εξασφαλιστούν επιπλέον δύο εργάσιμες ενώ δεν αποκλείεται να δοθεί και περισσότερος χρόνος.

Στην κατάθεση των πινακίδων τους πρέπει να προχωρήσουν και αυτοί που θέλουν αποφύγουν εντελώς την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2020 αλλά και αυτοί που θα θελήσουν να ανακτήσουν τις πινακίδες μέσα στο 2020 πληρώνοντας όμως μέρος των τελών κυκλοφορίας και όχι το συνολικό ποσό.

Η διαδικασία των «τελών κυκλοφορίας με τον μήνα» θα ενεργοποιηθεί και το 2020 λίγο πριν το Πάσχα δίνοντας τη δυνατότητα σε οδηγούς (αλλά κυρίως σε εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων) να πληρώσουν τα τέλη για έναν μήνα, ή ακόμη και για όλη την περίοδο από το Πάσχα μέχρι και το τέλος του 2020.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ