Πρόκληση από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: «Τουρκική» η μειονότητα

«Τουρκική» αποκαλεί προκλητικά τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο μειονοτικός βουλευτής δήλωσε την ικανοποίησή του για τη ψήφιση από τη Βουλή της προαιρετικότητας της σαρία στη Θράκη.

«Εγκρίθηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο η νομική ρύθμιση σχετικά με την τουρκική μειονότητα» έγραψε ο ίδιος προκλητικά, αναρτώντας και σχετικό δημοσίευμα τουρκικής ιστοσελίδας που επίσης αποκαλεί τη μειονότητα τουρκική.  

 

Η επίμαχη ανάρτηση του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ    

Πρόσφατα, με ευρεία πλειοψηφία η Βουλή αποφάσισε την προαιρετικότητα της προσφυγής στον Μουφτή όσων Ελλήνων πολιτών μουσουλμανικής πίστης έχουν αποφασίσει να τελέσουν θρησκευτικό γάμο. Πλέον όλα τα ζητήματα του κληρονομικού και οικογενειακού δικαίου θα είναι αρμοδιότητα των αστικών δικαστηρίων, εκτός αν και οι δύο διάδικοι δηλώσουν εγγράφως, με την παρουσία δικηγόρων, ότι επιθυμούν να επιλύσουν τις διαφορές τους μέσω του Μουφτή. 

Κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο βουλευτής Ξάνθης επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του, ταυτόσημες με αυτές της Άγκυρας, για εκλογή μουφτήδων από τη μειονότητα -από εκλεκτορικό σώμα που θα αποτελείται από ιμάμηδες- καθώς και των διαχειριστικών αρχών των βακουφίων.  

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS