Βούτσης: Η σύσταση της Προανακριτικής θα εκκινηθεί μετά την καθαρά Δευτέρα

Στις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας, λίγη ώρα μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, θα γίνει η συνεδρίαση της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής για τον προγραμματισμό της προανακριτικής επιτροπής αναφορικά με την υπόθεση Novartis.

Η έκτακτη διάσκεψη των προέδρων θα έχει ως αντικείμενο να οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία όπου θα συζητηθεί στη Βουλή η πρόταση των 30 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συσταθεί προανακριτική επιτροπή για το σκάνδαλο που ταράζει τις τελευταίες ημέρες το πολιτικό σκηνικό.

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στον «Αθήνα 9,84» προσδιόρισε τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis μετά την Καθαρά Δευτέρα

Διευκρίνισε ότι, όσον αφορά στο αδίκημα για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος δεν τίθεται θέμα παραγραφής.

Ως προς το αδίκημα της δωροληψίας, είπε ότι υπάρχουν διάφορες νομικές απόψεις, που λένε ότι δεν υπόκειται σε παραγραφή. Αναφορικά με τους προστατευόμενους μάρτυρες, είπε ότι θα κληθούν να καταθέσουν, τηρώντας όλες τις προϋποθέσεις ως προς την προστασία τους.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis.

«Η βούληση του Πρωθυπουργού και προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά τις διαβουλεύσεις των τελευταίων ημερών, είναι να προτείνει στην Κ.Ο. τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή για όλα τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στην δικογραφία» ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι «η προανακριτική επιτροπή την οποία προτείνουμε θα κρίνει τα πραγματικά και νομικά ζητήματα για το αν μπορεί να στοιχειοθετήσει επαρκείς ενδείξεις των προσώπων που εμπλέκονται».

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS