Συνάντηση Νίμιτς με Κοτζιά - Ντιμιτρόφ στη Βιέννη

Κινητικότητα παρατηρείται και πάλι στο θέμα της ΠΓΔΜ με φόντο και την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ότι καλώς ή κακώς το όνομα Μακεδονία το έχουμε αποδεχθεί εδώ και χρόνια». Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και ΠΓΔΜ, Νίκου Κοτζιά και Νικολά Ντιμιτρόφ αντίστοιχα με τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς. Η συνάντηση θα γίνει στη Βιέννη.

Προηγήθηκε η αιφνιδιαστική συνάντηση των Κοτζιά-Ντιμιτρόφ, επίσης στη Βιέννη.

Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών δόθηκε στη δημοσιότητα όταν η συνάντηση βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη, καθώς πληροφορίες ήθελαν τους δύο άνδρες να έχουν επαφές στις 15-16 Φεβρουαρίου, στη Σόφια, στο περιθώριο της ανεπίσημης συνάντησης των επικεφαλής των διπλωματικών αντιπροσωπειών των κρατών – μελών της ΕΕ και τον υποψήφιων προς ένταξη χωρών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, οι δύο άνδρες συναντώνται στο πλαίσιο διαπραγμάτευσης των δύο χωρών για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Οι επαφές με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ εντάσσονται στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων τις οποίες έχει ήδη αναγγείλει ως μέρος της διαπραγματευτικής διαδικασίας για το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας ο κ. Νίμιτς.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS