Αμηχανία στην κυβέρνηση από το «Plan B» Καμμένου για την ΠΓΔΜ

Φωτιές άναψε στο Μαξίμου ο Πάνος Καμμένος, αφού εκτός από το κάλεσμα στις ΗΠΑ για νέες βάσεις στην Ελλάδα, στη διάρκεια των επαφών του στο Αμερικανικό Πεντάγωνο, ουσιαστικά εισηγήθηκε Plan B για την ΠΓΔΜ.

«Η ελληνική πλευρά έδειξε την καλή της θέληση στη Συμφωνία των Πρεσπών» υπογράμμισε ο κ. Καμμένος κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Ευρώπης, Γουες Μίτσελ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο υπουργός υποστήριξε πως τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στη γειτονική χώρα καταδεικνύουν ότι η πλειοψηφία των πολιτών δεν στηρίζει τη συμφωνία, ένα γεγονός που, όπως εκτίμησε, θα δώσει συνέχεια στο φαινόμενο του αλυτρωτισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Καμμένος εξέφρασε την πεποίθηση πως η συμφωνία δεν θα καταφέρει να επικυρωθεί στην ΠΓΔΜ, ενώ κατέθεσε και ένα εναλλακτικό σχέδιο, το όποιο, όπως εξήγησε, θα υλοποιεί μεν τους ίδιους γεωπολιτικούς στόχους με τη Συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς, όμως, να αγγίζει το θέμα του ονοματολογικού.

Ειδικότερα, ο Έλληνας υπουργός πρότεινε την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα, τη ΠΓΔΜ, την Αλβανία, τη Βουλγαρία και σε μεταγενέστερο επίπεδο και τη Σερβία, με στόχο τη δημιουργία ενός τόξου σταθερότητας στα βόρεια σύνορα της χώρας, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Το θέμα σχολίασε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος: «Μέχρι στιγμής οι προτάσεις του κ. Καμμένου δεν έχουν τεθεί στο υπουργικό συμβούλιο και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν εναλλακτικό σχέδιο της συμφωνίας των Πρεσπών» είπε στο News 247.

Ουσιαστικά ο κ. Κατρούγκαλος κινήθηκε στη γραμμή Κοτζιά, ο οποίος πριν από λίγες μέρες «άδειασε» τον Καμμένο, λέγοντας ότι εξωτερική πολιτική κάνει το ΥΠΕΞ και όχι το υπουργείο Άμυνας. Τον είχε καλέσει μάλιστα να φέρει στη Βουλή ψηφοφορία για να ρίξει την κυβέρνηση.

Κουμουτσάκος: Εξαγωγή σχιζοφρένειας

Για «εξαγωγή πολιτικής και διπλωματικής σχιζοφρένειας» από πλευράς κυβέρνησης στο θέμα των Σκοπίων εγκαλεί την κυβέρνηση ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος. Αφορμή, τα όσα δήλωσε στις ΗΠΑ ο Πάνος Καμμένος για το θέμα:

«Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, προεξοφλώντας την απόρριψη από τα Σκόπια της συμφωνίας που ο ίδιος συνυπέγραψε, εισηγήθηκε στις ΗΠΑ μια… δική του βαλκανική πολιτική, παριστάνοντας τον υπουργό των Εξωτερικών και αδιαφορώντας πλήρως για τις θέσεις του κ. Κοτζιά. Αναμένουμε με ενδιαφέρον να ακούσουμε αν όσα είπε ο υπουργός Άμυνας στην Ουάσιγκτον βρίσκουν σύμφωνο τον ευρισκόμενο στην Ελούντα κ. Τσίπρα.

Όσο για τον κ. Καμμένο, αντί να διαφωνεί θεωρητικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, ας πράξει το αυτονόητο για να μην δημιουργηθούν άλλα τετελεσμένα. Να αποσύρει άμεσα την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση» αναφέρει ο Γιώργος Κουμουτσάκος. 

ΚΚΕ για Καμμένο: Η κυβέρνηση είναι το καλύτερο «βαποράκι» των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ

 «Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δημοσίως, δια στόματος Καμμένου, προσφέρει τη μισή Ελλάδα, για να μετατραπεί σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση, ο λαός μπορεί να φανταστεί τι άλλο είναι πιθανό να έχει συμφωνηθεί στις κατ' ιδίαν συναντήσεις με τους Αμερικάνους.  
Όλα αυτά αποτελούν ακόμη μία απόδειξη ότι αυτή η κυβέρνηση είναι το καλύτερο "βαποράκι" των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ, για τις δηλώσεις Καμμένου στις ΗΠΑ.

«Για αυτό κι ο λαός πρέπει να αντιπαλέψει τόσο την ίδια την κυβέρνηση όσο και τους σχεδιασμούς που υπηρετεί, βάζοντας το λαό σε τεράστιους κινδύνους» καταλήγει το ΚΚΕ.  

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS