Η Αριστερά σπρώχνει την κοινωνία Δεξιά

του Νίκου Σίμου

Όλες οι τελεθυταίες δημοσκοπήσεις αποκαλύπτουν κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία που υπερβαίνουν σε σημασία την σταθερή διαφορά που συντηρεί, ως πρώτο κόμμα, η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν μία ενδιαφέρουσα στροφή προς τα δεξιά της κοινωνίας, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι μεταξύ των άλλων κατορθωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και το να αλλάξει ιδεολογική κατεύθυνση η κοινωνία!

Πράγματι το σύνολο όσων δήλωσαν δεξιοί, ακροδεξιοί, κεντροδεξιοί και κεντρώοι ξεπερνάει το 50% έναντι όσων δηλωσαν ότι ανήκουν στην ακροαριστερά, στην αριστερά και στην κεντροαριστερά (32,4%). Μπορεί κάποιος να πει ότι αυθαιρέτως καταλογίζουμε τους κεντρώους ως έχοντες δεξιά κατεύθυνση.Είναι λάθος ο αντίλογος αυτός , δεδομένου ότι, πρώτον, ιστορικώς απευχθάνονται οι κεντρώοι την αριστερά και δεύτερον διότι στο ερώτημα ποιος εκφράζει καλύτερα την κεντροαριστερά, το Κίνημα Αλλαγής πιάνει ένα 40,7 % έναντι μόλις 24,1% του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα. Άρα το λογικό είναι να μην καταλογιστουν στην  ευρύτερη αριστερά τα σχετικά ποσοστά. Που σημαίνει ότι από το συνολικό 32,4% που προαναφέρθηκε ως ψηφοφόροι αριστερής απόκλισης πρέπει να αφαιρεθεί ένα ποσοστό 18% όσων δηλώνουν κεντροαριστεροί Έτσι η αμιγής αριστερά μετά βίας πιάνει ένα 14,4% έναντι 30,7% της αμιγούς δεξιάς (χωρίς δηλαδή τους κεντρώους).

Συμπερασμα. Ο κ. Τσίπρας δεν κατέστρεψε μόνο την Ελλάδα. Έκανε μισητή και την Αριστερά... 

Όμως ο κ. Τσίπρας επέτυχε και ένα άλλο κατόρθωμα. Επέτυχε να «αδειάσει» το κόμμα του από τους ψηφοφόρους που τον ανέδειξαν στην εξουσία. Στο 41,3 % είναι οι μετακινήσεις απο τον ΣΥΡΙΖΑ προς άλλα κόμματα αλλά και προς την λεγόμενη αδιευκρίνιστη ψήφο. Το πρόβλημα των διαρροών αυτών έχει τη σημασία του δεδομένου ότι παραμένουν σταθερές στο επίπεδο αυτό οι μετακινήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα κάποιες απόρρητες έρευνες έχουν δείξει  ότι μόνο το 41% των προηγούμενων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε ότι θα ξαναψηφίσει το κόμμα αυτό! Που σημαίνει ότι όσο περίπου το βγάζουν το ποσοστό του οι σημερινές δημοσκοπήσεις.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS