Άλλος Παπανδρέου ο Τσίπρας: Στο Καστελόριζο για το τέλος του Μνημονίου

Άλλος Παπανδρέου ο Τσίπρας: Στο Καστελόριζο για το τέλος του Μνημονίου

Αυτό που ήταν κοινό μυστικό ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Καστελόριζο. 

«Τη μέρα που θα βγαίνουμε και τυπικά από αυτήν την περιπέτεια θα είμαι εδώ μαζί σας. Δεν θα αφήσουμε την κακή πινελιά που δόθηκε στο Καστελόριζο με το διάγγελμα των μνημονίων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας συμπληρώνοντας ότι δεν θα πάει εκεί για κανένα διάγγελμα όπως ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ξεκαθάρισε έτσι ότι δεν πήγε στο νησί για επικοινωνιακούς λόγους, για να φτιασιδώσει, όπως είπε, κακόμορφα σχέδια, όπως έγινε στο παρελθόν.

Εκεί από όπου ανακοινώθηκε η ένταξη της χώρας στο μνημόνιο, από τον Γιώργο Παπανδρέου, στις 23 Απριλίου 2010, από αυτόν τον τόπο ο πρωθυπουργός σημείωσε στην ομιλία του:

«Έτσι λοιπόν και σήμερα, οκτώ χρόνια από τη μέρα που ο ελληνικός λαός άκουγε τα κακά μαντάτα των μνημονίων, φτάνουμε στις μέρες που πλέον αφήνουμε τα δύσκολα πίσω μας, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την οριστική και αμετάκλητη έξοδο, καθαρή όπως ο καθαρός ουρανός του Καστελορίζου, από την εποχή της επιθετικής λιτότητας και της ασφυκτικής επιτροπείας που κόστισε πολύ».

Μιλώντας για τις σχέσεις με την Τουρκία, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε το παράδειγμα καλής συνεργασίας που δίνουν οι τοπικές κοινωνίες στις δύο πλευρές, στο Καστελόριζο και αλλού.

Κάποιες φορές οι πολιτικές ηγεσίες είναι που δεν ακολουθούν, πρόσθεσε.

Και συνέχισε τονίζοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να υπερασπιστεί και υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα και την εδαφική της ακεραιότητα, και «δεν διαπραγματεύουμε, δεν παζαρεύουμε, δεν εκχωρούμε σπιθαμή των εδαφών της. Από το Διδυμότειχο ως τη Γαύδο, και από τους Οθωνούς ως το Καστελόριζο. Φυσικά, η Ελλάδα ούτε απειλεί, αλλά ούτε φοβάται κανέναν», ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα του πρωθυπουργού.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ