Εισαγωγικός μισθός στο Δημόσιο 840 ευρώ, επιδόματα, φοροελαφρύνσεις -Τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

Εισαγωγικός μισθός στο Δημόσιο 840 ευρώ, επιδόματα, φοροελαφρύνσεις -Τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

Κατάργηση αυτόματης παρακράτησης σύνταξης στο 30%-Το νέο μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων -Στα 840 ο εισαγωγικός μισθός

Στις 5 το απόγευμα ξεκινούν στη Βουλή οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Μια τριήμερη διαδικασία που αναμένεται με ενδιαφέρον καθώς πέρα από τους Μητσοτάκη, Κουτσούμπα, Βελόπουλο οι υπόλοιποι 4 πολιτικοί αρχηγοί δεν έχουν ανέβει ξανά στο βήμα της Βουλής.

Η σημερινή θα είναι η πρώτη για τον Σωκράτη Φάμελλο αλλά και τον Νίκο Ανδρουλάκη οι τοποθετήσεις των οποίων αναμένονται με ενδιαφέρον. Στο βήμα θα ανέβουν και οι αρχηγοί των τριών μικρότερων κομμάτων που για πρώτη φορά μπήκαν στη Βουλή, Σπαρτιάτες, ΝΙΚΗ, Πλεύση Ελευθερίας.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και ακολούθως των υπουργών που θα εξειδικεύσουν για το πλάνο διακυβέρνησης και τα μέτρα που θα ανακοινώσουν.

Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη προϊδεάζουν για εκπλήξεις που αφορούν την ανακοίνωση μέτρων άμεσης εφαρμογής στο πεδίο της οικονομίας

Ποια μέτρα θα ανακοινωθούν στις προγραμματικές δηλώσεις

Δεδομένη θεωρείται η ανακοίνωση των εξής μέτρων:

Η επέκταση του market pass και του «καλαθιού του νοικοκυριού» για τους επόμενους μήνες ως μέτρα ανακούφισης των οικογενειακών προϋπολογισμών.

Επίσης στο πλαίσιο των εξαγγελιών περιλαμβάνονται:

  • η αύξηση κατά 8% του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και των αναπηρικών επιδομάτων,
  • η αύξηση του επιδόματος μητρότητας σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες από τους 4 στους 9 μήνες στο ύψος του κατώτατου μισθού,
  • η μείωση κατά μία επιπλέον μονάδα των ασφαλιστικών εισφορών και του μη μισθολογικού κόστους, η οποία θα μπορούσε να ξεκινήσει σταδιακά.
  • Ενδεχόμενα να δοθεί κάποια επιπλέον ενίσχυση στους πιο αδύναμους, αλλά παραμένει άγνωστο αν αυτό θα αφορά κάποιο νέο μέτρο ή την εφαρμογή νωρίτερα κάποιας από τις προεκλογικές δεσμεύσεις που ανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης.

Κατάργηση αυτόματης παρακράτησης σύνταξης στο 30%

Άμεσα πρόκειται να καταργηθεί η αυτόματη παρακράτηση του 30% της σύνταξης εργαζόμενων συνταξιούχων, ώστε να αντικατασταθεί με μια κλιμακωτή χαμηλότερη εισφορά επί των μηνιαίων αποδοχών από εργασία, νομοσχέδιο που ήδη επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας.

Το νέο μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων -Στα 840 ο εισαγωγικός μισθός

Με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη για τις αυξήσεις που θα περιλαμβάνει το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων που προβλέπεται να ισχύσει από 1ης/1/2024. Το ποσό του εισαγωγικού μισθού που θα ανακοινωθεί θα καθορίσει συνολικά τα μισθολογικά κλιμάκια, με την αύξηση να ξεπερνά το 6%.

Σημαντική αύξηση θα υπάρξει, επίσης, στα επιδόματα παιδιού και ευθύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες , ο εισαγωγικός μισθός στο Δημόσιο θα κινείται κοντά στα 840 ευρώ (από 780 ευρώ σήμερα), αν και πηγές από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν επιβεβαιώνουν το ακριβές ύψος.

Στον μισθό θα συμπεριλαμβάνεται το επίδομα παιδιού, το οποίο θα είναι επιπλέον 70 ευρώ, δηλαδή ο μισθός θα φτάνει στα 910 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι το επίδομα θα είναι 120 ευρώ για δύο παιδιά και 170 ευρώ με τρία παιδιά.

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες πρακτικά είναι σαν να επανέρχονται τα δώρα στο Δημόσιο, καθώς προκύπτουν δύο μισθοί επιπλέον στις τσέπες των δημοσίων υπαλλήλων.

Πριν κλείσει η Βουλή στις αρχές Αυγούστου θα ψηφιστούν (αλλά θα έχουν εφαρμογή από 1-1-2024)

  • η αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για οικογένειες με παιδιά
  • και η αύξηση των συντάξεων από 3% έως 4%
  • και ξεχωριστή ενίσχυση για όσους έχουν προσωπική διαφορά.
googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ