Βορίδης: Ο πρωθυπουργός θα κάνει μια πρόταση εξαιρετικά θετική στο κομμάτι της ενέργειας στους αγρότες

Βορίδης: Ο πρωθυπουργός θα κάνει μια πρόταση εξαιρετικά θετική στο κομμάτι της ενέργειας στους αγρότες

Για τα αιτήματα των αγροτών και για τις προθέσεις της κυβέρνησης σε σχέση με τα διεκδικήσεις τους μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείς Μάκης Βορίδης το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1.

«Δεν διαφωνεί κανείς στην ουσία ότι χρειάζεται στήριξη ο πρωτογενής τομέας, αλλά τα δημοσιονομικά πλαίσια είναι στενεμένα. Αυτά τα 83 εκατομμύρια ευρώ της επιστροφής του ΕΦΚ πετρελαίου δεν ήταν εγγεγραμμένα στον Προϋπολογισμό, να το λάβουμε υπόψη αυτό. Δεν θέλω να προσπερνάμε εύκολα το γεγονός ότι αυτά δεν υπήρχαν στον προϋπολογισμό και ότι προστίθενται», είπε αρχικά ο Υπουργός Επικρατείας.

Για την επιστροφή φόρου στους αγρότες

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι αναζητείται τρόπος να γίνει προκαταβολικά μέρος της επιστροφής του φόρου, ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα των καλλιεργητών. «Ενδεχομένως μπορούν να γίνουν κάποια πράγματα ώστε να διευκολύνουμε το ταμειακό κομμάτι, να μην περιμένουν μέχρι τέλος του χρόνου οι αγρότες για την επιστροφή του φόρου».

«Οι αγρότες ξέρουν ότι η κυβέρνηση τους στηρίζει και θα συνεχίσει να τους στηρίζει και πράγματι κι εκείνοι στήριξαν την κυβέρνηση», αναφέροντας εν συνεχεία ότι «οι αγρότες ζητούν μείωση ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, που έχει ήδη γίνει από το 13% στο 6%, χωρίς να αποτελέσει αντικείμενο αγροτικών κινητοποιήσεων», τόνισε εμφατικά ο κ Βορίδης.

Βορίδης: Ο πρωθυπουργός θα κάνει μια πρόταση εξαιρετικά θετική στο κομμάτι της ενέργειας στους αγρότες
Υπογράμμισε ότι ο Πρωθυπουργός θα κάνει μια «πρόταση εξαιρετικά θετική στο κομμάτι της ενέργειας στους αγρότες», χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το θέμα.

Αναφερόμενος στο αίτημα των αγροτών για αναπροσαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, ο υπουργός υπογράμμισε ότι «έχει αλλάξει η κατανομή του ποσού από την ΚΑΠ, δεν έχει αλλάξει το ποσό που αναλογεί στην χώρα μας. Προσέξτε, οι Πράσινοι, οι Αριστεροί και οι Σοσιαλιστές πίεζαν στην Ευρωβουλή για να υπάρχει πιο αυστηρό πλαίσιο περιβαλλοντικής προσαρμογής», σημειώνοντας ότι «όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να έχουμε κοινή στάση για την αναδιαπραγμάτευση της ΚΑΠ».

Για τα ομόφυλα ζευγάρια

Σχολιάζοντας τις συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις κατά του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο κ. Βορίδης είπε ότι «Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να διαδηλώνουν και να πουν την άποψη του. Δεν είναι κανείς αφελής στην Κυβέρνηση, ούτε ο Πρωθυπουργός, που στηρίζει την ρύθμιση, ο οποίος ξέρει ότι και η Εκκλησία έχει διαφορετική γνώμη και μερίδα της κοινωνίας».

Αναφερόμενος στα περί αντισυνταγματικότητας της προωθούμενης ρύθμισης, ο Υπουργός Επικρατείας, που έχει δηλώσει ότι δεν θα την στηρίξει στη Βουλή, απέχοντας από την ψηφοφορία, είπε: «Ο Βορίδης είπε την άποψη του. Υπάρχουν δύο όργανα για την αντισυνταγματικότητα: η Βουλή και το Συμβούλιο της Επικρατείας. Αν εγερθούν ζητήματα αντισυνταγματικότητας, εκεί θα κριθούν. Η γνώμη μου, είναι γνώμη μου».

Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει εκλογικός στόχος για τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο κ Βορίδης είπε: «Στις Ευρωεκλογές θα κοιτάξουμε ουσιαστικά αν προκύπτει αναδιάταξη και αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό, αυτό έχει σημασία».

Αναφερόμενος τέλος στην κόντρα του Αχιλλέα Μπέου με τον Στέφανο Κασσελάκη και στις χυδαίες εκφράσεις που ακούστηκαν εκατέρρωθεν είπε: «Άκουσα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εκφράζεται με έναν τρόπο. Και απάντησε ο Δήμαρχος με τον γνωστό χειρότερο τρόπο. Να έχουμε επίγνωση της θέσης μας, όταν είσαι τέταρτος τη τάξει πολιτειακός παράγοντας, δεν μπορείς να μιλάς όπως σε έναν φίλο σου».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ