Βορίδης: Η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης στις τουρκικές προκλήσεις ήταν επιτυχημένη σε όλα τα επίπεδα

Βορίδης: Η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης στις τουρκικές προκλήσεις ήταν επιτυχημένη σε όλα τα επίπεδα

Την εκτίμηση ότι η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης σε όλες τις προκλήσεις του τελευταίου διαστήματος ήταν επιτυχημένη σε όλα τα επίπεδα, εξέφρασε ο Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας στον ANT1, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημείωσε ότι με τις κινήσεις της ελληνικής πλευράς στην ουσία ακυρώθηκε στην πράξη η «ψευδο-NAVTEX» στο Καστελόριζο αλλά τόνισε ότι η απειλή παραμένει καθώς η επιδίωξη της Τουρκίας είναι να γίνει «ο τροχονόμος της περιοχής» αλλά και ηγέτιδα δύναμη του μουσουλμανικού κόσμου.

Ο Μάκης Βορίδης απέρριψε το ενδεχόμενο διαλόγου με την Τουρκία, υπό αυτές τις συνθήκες. «Πάγια θέση της Ελλάδας είναι ότι διάλογος μπορεί να γίνει μόνο για την υφαλοκρηπίδα», συμπλήρωσε επισημαίνοντας, όμως, ότι καλό είναι να υπάρχουν άτυποι δίαυλοι επικοινωνίας.

Βορίδης: Λογικό να υπάρχει «μπρος-πίσω» στις οδηγίες
Αναφορικά με το ενδεχόμενο προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι με δεδομένο ότι χρειάζεται συμφωνία και των δύο πλευρών, αυτό δεν μπορεί να γίνει ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Κληθείς να σχολιάσει την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για την άνοδο των κρουσμάτων του κορωνοϊού το τελευταίο διάστημα, ο κ. Βορίδης υποστήριξε ότι είναι λογικό να υπάρχουν «μπρος-πίσω» στις οδηγίες για τα μέτρα καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλάζουν και οι οδηγίες επανεκτιμούνται.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ