ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Υπέρ της άρσης ασυλίας Λοβέρδου η Επιτροπή Δεοντολογίας

Υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, γνωμοδότησε ομόφωνα η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, μετά το αίτημα του ίδιου, ο οποίος ζήτησε την άρση της ασυλίας και μάλιστα με άμεση δρομολόγηση των διαδικασιών στην Ολομέλεια, ώστε να νικήσει με όλα τα νόμιμα μέσα την «ελεεινή πολιτική σκευωρία» όπως έχει καταγγείλει και να τιμωρηθούν οι εμπλεκόμενοι στο κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας.«Ζητώ την άρση της ασυλίας μου γιατί δεν ανέχομαι μύγα στο σπαθί μου και θα συντρίψω το ρασπουτινικό παραδικαστικό κύκλωμα με τα μέσα που διαθέτει κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος στην Επιτροπή, αποποιούμενος τη χρήση οποιασδήποτε προστατευτικής διάταξης, κατηγορώντας μερίδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ότι αφήνουν χυδαία υπονοούμενα και επισημαίνοντας ότι: «έχω άλλωστε μηνύσει τους επίορκους εισαγγελείς και τον ηθικό αυτουργό, το γνωστό  μέλος της προηγούμενης κυβέρνησης».

Σημειώνεται, ότι η Επιτροπή καλούνταν να γνωμοδοτήσει επί του αιτήματος της εισαγγελικής αρχής περί άρσης ασυλίας του κ. Λοβέρδου για την άσκηση δίωξης για το ενδεχόμενο αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας στην υπόθεση Novartis, καθώς το ενδεχόμενο αδίκημα περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος έχει ήδη τεθεί στο αρχείο.

Κατά πληροφορίες οι βουλευτές της ΝΔ στην Επιτροπή, έκριναν ότι για τηνυπόθεση έπρεπε να ακολουθηθεί  ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, αλλά τελικώς ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Λοβέρδου επειδή ο ίδιος επέμενε σε αυτό.

Σημειώνεται, πως όταν το σχετικό αίτημα είχε διαβιβαστεί στη Βουλή στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, είχε υποστηρίξει ότι χαρακτηρίζεται από ένδεια στοιχείων, αποδίδοντάς το σε μια προσπάθεια «εκ των υστέρων αυτοδικαιολόγησης των εισαγγελικών λειτουργών που ταλαιπώρησαν δέκα πολιτικά πρόσωπα και τη χώρα για δύο ολόκληρα χρόνια και υπονόμευσαν καίριους θεσμούς του δημοκρατικού πολιτεύματος».

menoumespiti 300

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστορικός κιτρινισμός

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS