Βρούτσης: Η ψηφιακή σύνταξη «ΑΤΛΑΣ» αποδίδει ήδη καρπούς

Βρούτσης: Η ψηφιακή σύνταξη «ΑΤΛΑΣ» αποδίδει ήδη καρπούς

«Η ψηφιακή σύνταξη "ΑΤΛΑΣ", που "τρέχει" πιλοτικά, αποδίδει ήδη καρπούς» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, ο κ. Βρούτσης είπε ότι έχουν εκδοθεί οι πρώτες 840 ψηφιακές συντάξεις, ενώ διευκρίνισε ότι δεν έχουν απονεμηθεί ακόμη, «καθώς αξιολογούνται και φιλτράρονται για πιθανότητα λάθους». Όπως σημείωσε, οι 702 είναι συντάξεις αιτίας θανάτου και οι 138 αφορούν συντάξεις του ΟΓΑ, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος. Τόνισε δε ότι, στις αρχές Ιουλίου, θα παρουσιαστεί η πλήρης εφαρμογή και υλοποίηση της ψηφιακής σύνταξης «ΑΤΛΑΣ».

Ερωτηθείς για την καταβολή του Δώρου Πάσχα, ο υπουργός Εργασίας απάντησε ότι, έως τις 30 Ιουνίου, θα καταβληθεί το Δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους, με τη συμβολή του κρατικού προϋπολογισμού. Όσον αφορά την πληρωμή προς τις επιχειρήσεις-εργοδότες του επιδόματος εορτών Πάσχα κατά το μέρος που βαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός, ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε ότι αυτή θα γίνει στις 20 Ιουλίου.

Αναφορικά με την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους που ήταν σε αναστολή τον Μάιο, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι περίπου 526.000 εργαζόμενοι την έχουν ήδη λάβει στην αναλογική βάση του χρόνου που ήταν σε αναστολή τον Μάιο, επισημαίνοντας ωστόσο ότι 7.000 από τους 526.000 δεν έλαβαν τα χρήματα. Όπως εξήγησε, αυτό συνέβη εξ υπαιτιότητας κατά βάση του εργοδότη τους - στη συντριπτική πλειονότητα - που έδωσαν λάθος στοιχεία. «Υπήρχαν βέβαια και περιπτώσεις με λάθος στοιχεία και από τους εργαζόμενους» συμπλήρωσε ο κ. Βρούτσης, ξεκαθαρίζοντας ότι, μέχρι την επόμενη Παρασκευή, θα καταβληθούν και σε αυτούς τα χρήματα που δικαιούνται.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας εκτίμησε ότι, τη μεθεπόμενη εβδομάδα, θα ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.

Σχετικά με τις καθυστερήσεις στην καταβολή των εξόδων κηδείας, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι από το 2015 εκκρεμούν περίπου 35.000 υποθέσεις. «Προκειμένου να λυθεί αυτό το θέμα, υπέγραψα, πριν από μία εβδομάδα, μία υπουργική απόφαση και, έτσι, δημιουργείται ένα πλαίσιο, μέσω του οποίου τα έξοδα κηδείας, από εδώ και στο εξής, θα καταβάλλονται εντός 15 ημερών αυτόματα, χωρίς φυσική παρουσία στα γραφεία του e-ΕΦΚΑ. Γι' αυτόν το λόγο, θα δημιουργηθεί μία ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία θα λειτουργήσει από τον Ιούλιο και οι καταβολές θα πραγματοποιούνται κάθε 15 ημέρες. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνονται οι επισκέψεις στα γραφεία του e-ΕΦΚΑ και απελευθερώνεται ανθρώπινο δυναμικό, που θα αξιοποιηθεί κάπου αλλού» διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας, λέγοντας ότι θα δοθεί λύση και για τις 35.000 εκκρεμείς υποθέσεις εξόδων κηδείας του ΟΓΑ, καθώς, μέσα σε περίπου τέσσερις μήνες, θα λάβουν τα έξοδα κηδείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS