Βρούτσης: Η ανεργία θα ανέβει φέτος αλλά θα επανέλθει το 2021 στα επίπεδα πριν την πανδημία

Βρούτσης: Η ανεργία θα ανέβει φέτος αλλά θα επανέλθει το 2021 στα επίπεδα πριν την πανδημία

Στην εκτίμηση ότι η ανεργία θα αυξηθεί το 2020 αλλά θα αποκατασταθεί το 2021, προέβη ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας στο CNN Greece, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι σίγουρα για φέτος θα υπάρξει άνοδος της ανεργίας. «Το σίγουρο είναι ότι θα αυξηθεί η ανεργία, ααλλά η αγορά θα αποκατασταθεί το 2021. Στο τέλος του 2021 θα έχουμε επανέλθει στα ποσοστά ανεργίας που καταγράφονταν πριν από την έναρξη της πανδημίας, δηλαδή σε ποσοστό γύρω στο 16%», σημείωσε.

Παράλληλα, ο Γιάννης Βρούτσης έκανε λόγο για μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό, προαναγγέλλοντας μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις και εργαζόμενους τόσο στον τουριστικό τομέα όσο και στην εστίαση. Τα μέτρα, όπως είπε ο υπουργός Εργασίας, θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Ο υπουργός Εργασίας σημείωσε, επίσης, ότι θα ενισχυθεί ο κοινωνικός τουρισμός, μέσω αύξησης των κονδυλίων, προκειμένου να αξιοποιηθεί το σχετικό πρόγραμμα από 140 χιλιάδες δικαιούχους.

Τέλος, αναφορικά με την ψηφιακή σύνταξη, ο κ. Βρούτης τόνισε ότι τον επόμενο μήνα το 40% των νέων αιτήσεων (χηρείας και ΟΓΑ σε πρώτη φάση) θα εκδίδεται σε λίγα λεπτά. Στο νέο σύστημα θα ενταχθεί και το 40% των εκκρεμών συντάξεων για αιτήσεις που υποβλήθηκαν μετά από την 1η Ιανουαρίου 2017.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS