Βρούτσης: Σε μία δόση θα δοθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους

Βρούτσης: Σε μία δόση θα δοθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους

Σε μία δόση θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους, σύμφωνα με τον Γιάννη Βρούτση.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης διαβεβαίωσε ότι τα αναδρομικά στους συνταξιούχους από 1ης Οκτωβρίου 2019 θα καταβληθούν εφάπαξ σε μία δόση.

Παράλληλα, παρουσιάζοντας το νέο ασφαλιστικό, το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση την Τρίτη, σημείωσε ότι είναι απολύτως ασφαλές και βιώσιμο ως και το 2070, τόνισε ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση στις συντάξεις ενώ ανέφερε ότι όλοι οι μελλοντικοί συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις. Επιβεβαίωσε, επίσης, τις πληροφορίες ότι οι αυξήσεις αφορούν και όσους έχουν τριάντα χρόνια και μία ημέρα ασφάλιση.

Βρούτσης: Καμία μείωση στο νέο ασφαλιστικό
Ο Γιάννης Βρούτσης υπογράμμισε ότι το νέο ασφαλιστικό δεν εμπεριέχει καμία μείωση στις συντάξεις, εκτιμώντας ότι οι ωφελημένοι θα αγγίξουν το ένα εκατομμύριο. Παράλληλα, τόνισε ότι από τα μέσα του 2020 δεν θα υπάρχει καμία απλήρωτη σύνταξη. Πρόσθεσε ότι η παρακράτηση της σύνταξης σε όσους (συνταξιούχους) εργάζονται θα είναι πλέον μόνο 30%, ενώ επανέρχεται στο 70% η σύνταξη στους εργαζόμενους συνταξιούχους. Τέλος, δήλωσε ότι θεσπίζονται επικουρικά ταμεία με μεγαλύτερες επικουρικές.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS