Δένδιας: Απαραίτητη προϋπόθεση διαλόγου με την Τουρκία η έλλειψη παραβατικότητας

Δένδιας: Απαραίτητη προϋπόθεση διαλόγου με την Τουρκία η έλλειψη παραβατικότητας

Την πάντα ανοιχτή διάθεση της Ελλάδας για διάλογο με την Τουρκία επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κάνοντας, ωστόσο, σαφές πως δεν υπάρχει συμπεφωνημένη διαδικασία έναρξης διαλόγου αυτή τη στιγμή.

Ξεκαθάρισε επίσης πως απαραίτητη προϋπόθεση διαλόγου με την Τουρκία αποτελεί η έλλειψη παραβατικότητας. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Δένδιας, τόνισε πως η χώρα μας επιθυμεί τον διάλογο αλλά όχι με «το πιστόλι στον κρόταφο» και υπό το κράτος απειλών και προθεσμιών. «Μία είναι η διαφορά με την Τουρκία: η υφαλοκρηπίδα και οι υπερκείμενες θάλασσιες ζώνες. Επ’ αυτής της διαφοράς η Ελλάδα έχει πει -διαχρονικά- ότι είναι διατεθειμένη να συζητήσει και εφόσον δεν καταλήξουν σε συμφωνία, να κάνουμε ένα συναποσχετικό και να πάμε στο Δικαστήριο της Χάγης» κατέληξε.

Όσον αφορά το θέμα της Αγίας Σοφίας, ο υπουργός δήλωσε πως είναι εξαιρετικά δυσάρεστο και στενάχωρο. Επανέλαβε όμως πως δεν πρόκειται για ελληνοτουρκική διαφορά. Τέλος τόνισε ότι η ελληνική πλευρά θα κάνει ότι περνά από το χέρι της, για να προστατευθεί το μνημείο.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ