Δραματικές εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής-Βέτο από Ιταλία και Ισπανία για το ομόλογο-corona

Δραματικές εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής-Βέτο από Ιταλία και Ισπανία για το ομόλογο-corona

Σε οικονομικό θρίλερ εξελίξετε η τηλεδιάσκεψη των 27 ηγετών της Ευρώπης οι οποίοι καλούνται να αποφασίσουν για την έκδοση ομολόγου-corona, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των χωρών της Ευρώπης.

Η συζήτηση σύμφωνα με Ιταλικά μέσα ενημέρωσης εξελίσσεται με δραματικούς τόνους, καθώς από την πλευρά της Ιταλίας και της Ισπανίας υπάρχει η πρόθεση να τεθεί βέτο στην υπογραφή του σχεδίου συμπερασμάτων, ζητώντας να επιστρέψουν οι ηγέτες με μια πρόταση κατάλληλη για την περίσταση.


Κόντε: Εγιναν σημαντικές παρεμβάσεις από Μητσοτάκη, Μακρόν, Κόστα, Μπετέλ

Από το πρωθυπουργικό γραφείο της Ιταλίας είπαν, σύμφωνα με την Corriere della Sera, ότι έγιναν σημαντικές τοποθετήσεις από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Ιρλανδό ομόλογό του Λίο Βαράντκαρ, τον Πορτογάλο Αντόνιο Κόστα, τον Λουξεμβούργιο Ξαβιέ Μπετέλ. Αλλά ο Κόντε κατέληξε: «Οι συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού πρέπει να αντιμετωπιστούν όχι τους επόμενους μήνες, αλλά αύριο το πρωί».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την τηλεδιάσκεψη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Εμανουέλ Μακρόν και 7 ακόμη ηγέτες της ΕΕ επέμειναν στα όσα ανέφεραν σε επιστολή τους, προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου Σάρλ Μισέλ και κάλεσαν την Ενωση να δημιουργήσει ομόλογα-corona για να διαθέσει σημαντικά κονδύλια μπροστά στην υγειονομική κρίση. Η ιδέα του ευρωομολόγου είχε βρει αντίθετη, παλιότερα, τη Γερμανία, και άλλες χώρες του βορρά.

mitsotakis tilediaskepsi synodos

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS