Εμείς καταθέτουμε την πρόταση μομφής, λέει ο Ανδρουλάκης -Για «κοκορομαχίες» κάνει λόγο ο Κασσελάκης

Εμείς καταθέτουμε την πρόταση μομφής, λέει ο Ανδρουλάκης -Για «κοκορομαχίες» κάνει λόγο ο Κασσελάκης

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να έχει στις 10 τηλεφωνική επικοινωνία με τους Σωκράτη Φάμελλο από ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου από Πλεύση Ελευθερίας και Αλέξη Χαρίτση από τη Νέα Αριστερά προκειμένου να τους ενημερώσει για το πλαίσιο της πρότασης δυσπιστίας που θα καταθέσει κατά της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Χαριλάου Τρικούπη ξεκαθαρίζουν πως ο Νίκος Ανδρουλάκης θα καταστήσει σαφές στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που θα έχει με τους επικεφαλής των ΚΟ των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου η δομή της πρότασης μομφής θα διαμορφωθεί από το ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να πει στους συνομιλητές του πως το πλαίσιο της πρότασης δυσπιστίας θα επικεντρώνεται στο Κράτος Δικαίου.

Δεν συνδιαμορφώνουμε την πρόταση, ξεκαρίζει το ΠΑΣΟΚ -Μόνο λεκτική προσθήκη θα δεχθεί το ΠΑΣΟΚ

Σημειώνεται πως από τη Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι ανοιχτός σε κάποια λεκτική προσθήκη στην πρόταση δυσπιστίας, όχι όμως στη συνδιαμόρφωσή της.

«Εμείς πήραμε την πρωτοβουλία για την πρόταση δυσπιστίας, αν οι άλλοι θέλουν να διαφοροποιούν ας το κάνουν», λένε χαρακτηριστικά από το ΠΑΣΟΚ. Γι αυτό και την πρόταση θα υπογράφουν πρώτα οι 32 βουλευτές του και στη συνέχεια οι βουλευτές των υπολοίπων κομμάτων που αναμένεται να την στηρίξουν.

Ναι από Κασσελάκη στην πρόταση μομφής, αλλά με επίθεση σε Ανδρουλάκη και ΠΑΣΟΚ

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών είναι θετικός και θα στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας, ωστόσο εξαπολύει βολές κατά του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ επιμένει για εκλογές με την παρουσία διεθνών παρατηρητών.

Ο κ. Κασσελάκης χαρακτηρίζει κοκορομαχία της πρόταση δυσπιστίας, σε σχέση με το ποιος θα την πιστωθεί, κάνει λόγο για μια διαδικασία - σόου, που δεν θα καταφέρει δυστυχώς τίποτα ως προς την ουσία, την κρατική συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών.
Μάλιστα εξαπολύει βολές τόσο κατά του Νίκου Ανδρουλάκη και του ΠΑΣΟΚ για τη στάση τους προαεκλογικά. «Πίσω από την πρόταση μομφής στοιχίζονται όλοι εκείνοι οι «προοδευτικοί» πολιτικοί που απέκλειαν προεκλογικά τις αλλεπάλληλες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για κυβερνητική συνεργασία, διατηρώντας τον Μητσοτάκη στην εξουσία.Και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κυβερνήσει για δεύτερη φορά -κι αυτός ανανεωμένος, ανυποχώρητος, ανεξάρτητος- οι ίδιοι «προοδευτικοί» άνθρωποι θα είναι πάλι απέναντί του.Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν θα συμπεριφερθεί ποτέ όπως εκείνοι. Δε θα σταθεί ποτέ εξαίρεση στην προσπάθεια συνεννόησης των δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου. Είναι θέση αρχής και γι’ αυτό θα στηρίξουμε την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, όσο κι αν αυτή δε θα έχει πρακτικό αποτέλεσμα».

Επιμένει ο Κασσελάκης για παραίτηση Μητσοτάκη

Στο ίδιο άρθρο ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει ξανά την παραίτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ επιμένει στην πρόταση του για διενέργεια εκλογών – και των ευρωεκλογών – με την παρουσία διεθνών παρατηρητών, για την οποία δέχθηκε σφοδρή κριτική.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ