Μεγάλες συγκεντρώσεις υπέρ του "ΝΑΙ" και του "ΟΧΙ" στην Αθήνα

sullalhthrios suntagma uper evrw

Oι πολίτες της Αθήνας αλλά και από ολόκληρη την χώρα είναι έξω στον δρόμο και διαδηλώνουν υπέρ του "ΝΑΙ" και υπέρ του "ΟΧΙ".

Οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης έχουν κλείσει και η αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή λόγω των δύο συγκεντρώσεων σε Σύνταγμα και Καλλιμάρμαρο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στο Σύνταγμα έχουν συγκεντρωθεί περίπου 35.000 πολίτες, ενώ στο Καλλιμάρμαρο περιπου 25.000.

sigkedrosi sidagma

Το Παναθηναϊκό Στάδιο έχει συγκεντρώσει χιλιάδες πολίτες οι οποίοι με σύνθημα «ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στο Ευρώ» οι Έλληνες διαδηλώνουν και επιλέγουν "ΝΑΙ" στο ευρώ και στην Ευρώπη. Η ανακοίνωση του κινήματος του "ΝΑΙ" αναφέρει: «Είναι η στιγμή για όλους τους Έλληνες να δώσουμε ξεκάθαρη απάντηση στο πραγματικό ερώτημα του δημοψηφίσματος: την παραμονή μας ή όχι στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Ένα ερώτημα που θα καθορίσει την πορεία και το μέλλον ολόκληρων γενεών, αλλά και την ίδια μας την υπόσταση ως σύγχρονη χώρα».

Πολίτες κρατώντας πανό και σημαίες συμμετέχουν στη συγκέντρωση υπέρ του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

sygkentrwsi kallimarmaro

 

Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και διαδηλώνουν υπέρ του "ΟΧΙ". Στη συγκέντρωση υπέρ του «όχι», στην πλατεία Συντάγματος, αναμένεται να μιλήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Aξίζει να σημειωθεί ότι στην συγκέντρωση του "ΟΧΙ" δεν έλειψαν τα επεισόδια. Συγκεκριμένα, υπήρξε συμπλοκή μεταξύ δυνάμεων των και ΜΑΤ και αντεξουσιαστών οι οποίοι ανέβαιναν από το Μοναστηράκι.

Οι αντιεξουσιαστές κρατούσαν ρόπαλα και πέταξαν πέτρες εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ οι οποίοι απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ προχώρησαν και σε μια προσαγωγή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε στα πλευρά ένας φωτογράφος ξένου πρακτορείου κι ένας αστυνομικός των ΜΑΤ, ενώ στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

sugkentrwsi suntagma

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS