Επίσημη πρώτη για το νέο υπουργικό συμβούλιο

Επίσημη πρώτη για το νέο υπουργικό συμβούλιο

Τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, αλλά και το νέο μοντέλο διακυβέρνησης που θα εφαρμόσει, αναμένεται να θέσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που συγκαλείται στις 11.00 το πρωί στη Βουλή.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κάθε υπουργός θα παραλάβει έναν φάκελο με τον εξαμηνιαίο σχεδιασμό του τομέα ευθύνης του. Στους φακέλους θα περιγράφονται λεπτομερώς οι συγκεκριμένοι στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν ανά υπουργείο μέχρι τον Δεκέμβριο κι ο τρόπος της αξιολόγησης κάθε κυβερνητικής δράσης.

Κατά τις ίδιες πηγές, στους υπουργούς και τους υφυπουργούς θα τεθούν ασυμβίβαστα. Μεταξύ άλλων, θα απαγορευθεί η πρόσληψη συγγενών πρώτου και δεύτερου βαθμού, ενώ απαγόρευση σύναψης οποιασδήποτε σύμβασης με το Δημόσιο θα έχουν και οι σύζυγοι, όπως και τα παιδιά των κυβερνητικών στελεχών.

Σε όλο το κυβερνητικό σχήμα - υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς και ειδικούς γραμματείς - θα απαγορευθεί οποιασδήποτε παράλληλη επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, οι γενικές γραμματείες των υπουργείων θα μειωθούν από 93 σε 60, ενώ θα μειωθεί και ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που μπορούν να τοποθετήσουν τα μέλη της κυβέρνησης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS