Επίσκεψη Ερντογάν: Πιο ήπιοι τόνοι από τον Αλέξη Τσίπρα μπροστά στον Ερντογάν

Επίσκεψη Ερντογάν: Πιο ήπιοι τόνοι από τον Αλέξη Τσίπρα μπροστά στον Ερντογάν

Σαφές μήνυμα έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος στον Τούρκο ομόλογό του. Αναφερόμενος στη Συνθήκη της Λωζάνης, θέμα που έθιξε ο κ. Ερντογάν σε συνέντευξή του, ο Έλληνας πρόεδρος της Δημοκρατίας, ξεκαθάρισε πως η Συνθήκη της Λωζάνης είναι αδιαπραγμάτευτη.     

Μάλιστα, όπως είπε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι "καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους", ενώ επίσης ξεκαθάρισε πως η μειονότητα στη Θράκη είναι θρησκευτική. 

Στον αντίποδα, ο Τούρκος πρόεδρος επέμεινε πως η Συνθήκη της Λωζάνης χρειάζεται αναθεώρηση και έκανε λόγο ενώπιον του Προκόπη Παυλόπουλου για τουρκική μειονότητα στη Θράκη. 

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του σύγχρου ελληνικού κράτους που Τούρκος Πρόεδρος θέτει θέμα τουρκικής μειονότητας και αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης μέσα στο ελληνικό Προεδρικό Μέγαρο και μάλιστα ενώπιον του πρώτου πολίτη της Ελλάδας. 

Φαίνεται πως τελικα η επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα αποδεικνύεται φιάσκο για την ελληνική κυβέρνηση που θεωρούσε πως θα θέσει την ατζέντα, αλλά τελικά αυτός που θέτει την ατζένα είναι ο "Σουλτάνος" Ερντογάν. 

Λίγο αργότερα στη συνάντηση του Ερντογάν με τον Αλέξη Τσίπρα το κλίμα ήταν τελείως διαφορετικό με τον Αλέξη Τσίπρα να ρίχνει τους τόνους. 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ