«Φωτιά» στον ΣΥΡIΖΑ έβαλε η… White Porscha που καταγγέλλει ο Καλογρίτσας: «Άλαλοι» στην Κουμουνδούρου

«Φωτιά» στον ΣΥΡIΖΑ έβαλε η… White Porscha που καταγγέλλει ο Καλογρίτσας: «Άλαλοι» στην Κουμουνδούρου

Θα μπορούσε να είναι σενάριο πολιτικού θρίλερ ή πιο σωστά μια άλλη εκδοχή του «House of Cards». Πάντως κανείς δεν θα πίστευε εύκολα πως η πολιτική σκηνή της Ελλάδας ήταν ικανή να … γεμίσει από χαρακτήρες με τόση διαπλοκή.

Μετά τις αποκαλύψεις για το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ την 5ετία της διακυβέρνησής τους με πρωταγωνιστή τον Πάνο Καμμένο και τη σύζυγό του, κάθε μέρα αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο η δράση ενός άλλου ισχυρού στελέχους της ίδιας κυβέρνησης, του Νίκου Παππά…

Με τα κομμάτια του παζλ να σχηματίζουν σιγά σιγά την εικόνα του ελληνικού … «White House» ντόμινο μαρτυριών και στοιχείων φέρνει στην επιφάνεια στοιχεία για διαδρομές, κωδικές ονομασίες, στόχους, πρακτικές, επαφές και πολλά ακόμη στην ήδη γνωστή πλοκή της υπόθεσης.

Αναλυτικότερα, σε νέες συνταρακτικές αποκαλύψεις προχώρησε χθες ο επιχειρηματίας, Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος εμφανίζεται στην μηνυτήρια αναφορά του να συμμετέχει σε εικονική εταιρία, προκειμένου αυτή να παρακάμψει τα όποια εμπόδια, ώστε να συμμετάσχει στο διαγωνισμό απόκτησης άδειας τηλεοπτικού σταθμού, ικανοποιώντας τον ευσεβή πόθο δημιουργίας τηλεοπτικού ομίλου από το τότε κυβερνών κόμμα.

Δεδομένου ότι ο κ. Καλογρίτσας δεν διέθετε τα αναγκαία κεφάλαια, τη διαδρομή χρηματοδότησης του εγχειρήματος περιέγραψε δημόσια χθες ο οικονομικός του σύμβουλος, Κυριάκος Τόμπρας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Ζώντας εκ του σύνεγγυς τα γεγονότα, ως πληρεξούσιος του κ. Καλογρίτσα, ο κ. Τόμπρας επιβεβαίωσε ότι η κωδική ονομασία «White House» αντιστοιχεί στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού έτσι είχε επιλεγεί να αποκαλείται από τους προηγούμενους ενοίκους του.

Υλοποιώντας τη σχετική επιθυμία της Ηρώδου Αττικού, ο κ. Τόμπρας εξήγησε πως το κανάλι Καλογρίτσα θα «χτιζόταν» σε δύο φάσεις μετά από τη συμφωνία του τελευταίου με τον κατασκευαστικό κολοσσό CCC συμφερόντων Χούρι, εξασφαλίζοντας για το σκοπό αυτό 50 εκατομμύρια ευρώ.

Με τη ροή των χρημάτων να κατευθύνεται σε δύο κύματα, η πρώτη φάση, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ περιλάμβανε την κατάθεση 3 εκατομμυρίων για την εγγυητική -εξασφαλίζοντας τη σχετική τηλεοπτική άδεια στην πλευρά Καλογρίτσα- και «τα υπόλοιπα 22 για να μπορέσει να στηθεί το κανάλι και την πρώτη δόση», ενώ στη δεύτερη φάση επίσης ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, θα προχωρούσε η λειτουργία της «επένδυσης», ανέφερε ο κ. Τόμπρας, βάζοντας φωτιά στο πολιτικό σκηνικό.

Απαντήσεις από τον Τσίπρα περιμένει η ΝΔ

Η προσπάθεια της Κουμουνδούρου να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, αποφεύγοντας να μιλήσει για την ουσία των καταγγελιών, προδίδει την αναταραχή στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όπως υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη. Η ΝΔ καλεί τον τέως πρωθυπουργό να δώσει σαφείς απαντήσεις για τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας. «Ποια είναι η "άμωμη ύπαρξη" από την οποία ξεκινούσαν όλα; Ποιος κρύβεται πίσω από αυτό τον κωδικό; Για όλα αυτά, που είναι σαν να βλέπεις μαφιόζικη ταινία, αναμένουμε τις απαντήσεις του κ. Τσίπρα», τονίζει σε ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα, την στιγμή που κορυφαία κυβερνητικά στελέχη θεωρούν απίθανο ο κ. Παππάς να ενεργούσε χωρίς να ενημερώνει για τις κινήσεις του τον κ. Τσίπρα.

Στους… εφιάλτες κάποιων στελεχών της Κουμουνδούρου έρχονται να προστεθούν οι νέες καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή. Χθες έριξε νέα βόμβα αναφερόμενος στο παραδικαστικό κύκλωμα, υποστηρίζοντας πως δεν γνώριζε την ύπαρξή του μόνο ο Νίκος Παππάς, αλλά και άλλοι. Μάλιστα, προσθέτει ότι κάποιοι, από τα στοιχεία που θα παρουσιαστούν, θα χάσουν τον ύπνο τους για τη δράση του μεγαλύτερου παραδικαστικού κυκλώματος από τη σύσταση του ελληνικού κράτους. Τις καταγγελίες ερευνά η εισαγγελία Αθηνών και εκτιμάται ότι η δικογραφία θα καταλήξει στην Βουλή αφού υπάρχει αναφορά σε πολιτικό πρόσωπο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ