«Φρένο» στο πρόωρο άνοιγμα καφέ-εστιατορίων μετά τα υπαίθρια πάρτι

«Φρένο» στο πρόωρο άνοιγμα καφέ-εστιατορίων μετά τα υπαίθρια πάρτι

Οι εικόνες με τον συγχρωτισμό δεκάδων πολιτών στην Αγία Παρασκευή, την Κηφισιά και άλλες περιοχές της Αττικής και της επαρχίας, όπου καταστήματα εστίασης μετατράπηκαν σε… «take away bars» και στήθηκαν υπαίθρια πάρτι, βάζουν φρένο στις όποιες σκέψεις να ανοίξει πριν την 1η Ιουνίου ο κλάδος.

Τα όσα διαδραματίστηκαν προκάλεσαν εκνευρισμό και προβληματισμό στην κυβέρνηση, καθώς, όπως ανέφερε αρμόδιος υπουργός, μπορεί να μετατραπούν σε «πάρτι κορωνοϊού» και να λειτουργήσουν ως υγειονομική βόμβα. Η αίσθηση ότι η καταπολέμηση της πανδημίας έχει τελειώσει και πάμε σαν άλλοτε κρύβει πολλές παγίδες και μπορεί να γκρεμίσει όσα χτίστηκαν εν μέσω καραντίνας. Για αυτό και ανακοινώθηκαν από την Πολιτική Προστασία αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων.

Το θέμα απασχόλησε έντονα την πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός έθεσε φρένο στις συζητήσεις που είχαν ξεκινήσει για άνοιγμα του κλάδου της εστίασης μία εβδομάδα νωρίτερα, δηλαδή, στις 25 Μαΐου. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε στους συνεργάτες του ότι η άρση του συγκεκριμένου μέτρου θα γίνει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει καταρτιστεί. Ουδείς είναι διατεθειμένος στην κυβέρνηση να ρισκάρει την επιτυχή καταπολέμηση της πανδημίας με βιαστικές αποφάσεις και θα τηρηθούν αυστηρά τα επιδημιολογικά πρωτόκολλα.

Στις γειτονιές ο Μητσοτάκης για να δει πώς λειτουργούν τα καταστήματα
Τις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ξεκινήσει επισκέψεις σε γειτονιές την Αθήνας. Σκοπεύει να δει από κοντά την λειτουργία της αγοράς και των καταστημάτων κατά τα πρώτα βήματα άρσης του lockdown, αλλά, και να έρθει σε επαφή με τους πολίτες. Τηρώντας βέβαια τα μέτρα προστασίας με τις κατάλληλες αποστάσεις, χωρίς selfies, ως συνήθως. Θα είναι οι πρώτες «περιοδείες» ύστερα από την επιβολή της καραντίνας και την προσωρινή παύση της δια ζώσης επαφή με τους πολίτες.

Σήμερα οι ανακοινώσεις για την ενίσχυση στους καλλιτέχνες
Σήμερα αναμένονται και οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για την περαιτέρω ενίσχυση του πολιτισμού και των καλλιτεχνών για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της κρίσης του κορωνοϊού. Ήδη έχουν διατεθεί από την κυβέρνηση 15 εκ. ευρώ, στα οποία θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά από την κ. Μενδώνη, καθώς εκτιμάται ότι δεν έχουν γίνει ευρύτερα γνωστές οι σχετικές ενισχύσεις. Επίσης θα υπάρξει διεύρυνση των δικαιούχων της κρατικής ενίσχυσης, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν να εντοπιστεί το σύνολο όσων απασχολούνται στον καλλιτεχνικό χώρο, λόγω του τρόπου αμοιβής τους και της έλλειψης συμβάσεων εργασίας σε αρκετές δραστηριότητες.

Παράλληλα είναι πιθανό να ανακοινωθεί ένα περίγραμμα του τρόπου διεξαγωγής ορισμένων καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, αυτό που συζητείται είναι οι παραστάσεις με περιορισμένο κοινό, η διάθεση δωρεάν χώρων για την διεξαγωγή τους, ώστε να αντισταθμίζεται η απώλεια εσόδων, η ενίσχυση από το κράτος και φορολογικά κίνητρα.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS