Γιαννίτσης: Aν είχαν ληφθεί σοβαρά μέτρα το 2001 δεν είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο

giannitsis

«Τη λύση για το ασφαλιστικό να μην την ψάχνουμε μόνο στο ασφαλιστικό, πρέπει να τη βρούμε στη συνολική μας πολιτική», ανέφερε ο πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτσης.

Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Γιαννίτσης επεσήμανε ότι εάν είχαν ληφθεί «σοβαρά» μέτρα το 2001, το ασφαλιστικό σύστημα και η χώρα δεν θα βρισκόταν στην κατάσταση που βρίσκονται σήμερα.

Αναφερόμενος στη μεταρρύθμιση που είχε προτείνει, ο κ. Γιαννίτσης εξήγησε ότι προέβλεπε μειώσεις συντάξεων, με το ποσοστό αναπλήρωσης να φτάνει σταδιακά μέσα σε μια δεκαετία περίπου στο 80%. «Τότε οι συντάξεις μιλούσαν για 100%, 110% ποσοστό αναπλήρωσης. Η σύνταξη ήταν 10% μεγαλύτερη από το μισθό, δεν έχει λογική αυτό, δεν είναι βιώσιμο», συμπλήρωσε.

Ο πρώην υπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι, αυτό που θα άλλαζε στην τότε πρότασή του, θα ήταν να μπει ένας δεύτερος επαγγελματικός και ένας τρίτος κεφαλαιοποιητικός πυλώνας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ