Η Τουρκία αποσύρει τα πολεμικά πλοία της - Ο ρόλος της Μέρκελ στην εκτόνωση της κρίσης

Η Τουρκία αποσύρει τα πολεμικά πλοία της - Ο ρόλος της Μέρκελ στην εκτόνωση της κρίσης

Λήξη συναγερμού ή ακόμα ένας τεχνικός ελιγμός της Τουρκίας; Όπως και να έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, προς εκτόνωση της έντασης τείνει η κατάσταση στο Αιγαίο, καθώς ένα 24ωρο μετά την ανακοίνωση της τουρκικής NAVTEX, τα τουρκικά πολεμικά πλοία επιστρέφουν στη βάση του Ακσάζ, ενώ το ερευνητικό Oruc Reis παραμένει στην Αττάλεια.

 

Σύμφωνα μάλσιτα με όσα μεταδίδει η hurriyet, το Oruç Reis, βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Ατταλείας συνοδεία δύο φρεγατών του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και δεν έχει μετακινηθεί από τη θέση του.

Να σημειωθεί πως προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία της Άνγκελα Μέρκελ τόσο με τον Έλληνα πρωθυπουργό όσο και με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνομιλίες κατά τις οποίες τέθηκε το ελληνοτουρκικό και το ενδεχόμενο κυρώσεων στην Τουρκία σε περίπτωση που προχωρήσει σε γεωτρήσεις.

Το δημοσίευμα της Bild

Στο μεταξύ, η εφημερίδα Bild σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι Τουρκία και Ελλάδα έφτασαν πολύ κοντά σε στρατιωτική σύγκρουση το βράδυ της Τρίτης, έπειτα από την απόφαση της Άγκυρας να στείλει ερευνητικό πλοίο ανοιχτά του Καστελόριζου, κάτι που σταμάτησε η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αυτό που συνέβη χθες το βράδυ στα νότια παράλια της Τουρκίας «θυμίζει τα δραματικά γεγονότα της κρίσης των πυραύλων στην Κούβα το 1962»:

Πολεμικά σκάφη εχθρικών χωρών, τα οποία πλησίαζαν μια κόκκινη γραμμή και παραμόνευαν το ένα το άλλο. Αυτή τη φορά οι δυνάμεις δύο εταίρων του ΝΑΤΟ παρατάχθηκαν η μία απέναντι στον άλλη, βρισκόταν σε εξέλιξη μια στρατιωτική κλιμάκωση - την οποία η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ εμπόδισε μάλλον την τελευταία στιγμή».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ