Ηχηρά μηνύματα Μητσοτάκη στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ: Απολογισμός και ανανέωση

Ηχηρά μηνύματα Μητσοτάκη στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ: Απολογισμός και ανανέωση

Ηχηρά πολιτικά μηνύματα, ριζική ανανέωση σε πρόσωπα και παρουσίαση των στόχων, αλλά και των πεπραγμένων της κυβέρνησης τους πρώτους επτά μήνες αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός στην πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Η συνεδρίαση του οργάνου της ΝΔ είναι προγραμματισμένη για τις 10:30 στα γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα σταθεί στα επιτεύγματα της κυβέρνησης, τονίζοντας πως ότι υποσχέθηκε προεκλογικά γίνεται πράξη, με ειδικές αναφορές στις φοροελαφρύνσεις, το ξεμπλοκάρισμα επενδύσεων, το επίδομα γέννησης, την κατάργηση ασύλου στα πανεπιστήμια, η ενίσχυση της αστυνόμευσης και το δικαίωμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού.

Παράλληλα θα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο μεταρρυθμιστικό κράτος αλλά και στις αλλαγές που ετοιμάζονται μέσα στο 2020 σε όλους τομείς και οι οποίες θα έχουν στο επίκεντρο τον πολίτη, την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας, αλλά και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Καμία καθυστέρηση στο μεταναστευτικό
Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για τα όσα συνέβησαν πριν από δύο 24ωρα στις Βρυξέλλες και την Σύνοδο Κορυφής και την μάχη που έδωσε η ελληνική πλευρά προκειμένου να εξασφαλιστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πόροι για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και την φύλαξη των συνόρων. Μία μάχη η οποία θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα καθώς οι 27 ηγέτες της Ε.Ε. δεν κατέληξαν σε κάποιο αποτέλεσμα όσον αφορά τον προϋπολογισμό και οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν.

Παράλληλα αναμένεται να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου πως τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί θα εφαρμοστούν άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση. Θα σημειώσει ωστόσο πως τα όσα έχουν εξαγγελθεί από την κυβέρνηση είναι προς όφελος των τοπικών κοινωνιών που σήκωσαν όλα αυτά τα χρόνια το βάρος του μεταναστευτικού, καθώς στόχος της κατασκευή κλειστών κέντρων είναι το κλείσιμο των άναρχων δομών, ο καλύτερος έλεγχος των μεταναστών και η αποσυμφόρηση των νησιών.

Ριζική ανανέωση
Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί και στα εσωκομματικά σημειώνοντας πως η ΝΔ είναι ένα ανοικτό κόμμα, σημειώνοντας πως πλέον όλο και περισσότεροι πολίτες εμπιστεύονται την κυβέρνηση, καθώς στόχος είναι η αποτελεσματικότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αλλά και η βελτίωση της καθημερινότητας.

Όπως είχε γίνει γνωστό, οι τέσσερις βουλευτές που συμμετέχουν στην Εκτελεστική Γραμματεία θα είναι:

Κεφάλα Μαρία (βουλευτής Ιωαννίνων)
Μαντάς Περικλής (βουλευτής Μεσσηνίας)
Οικονόμου Γιάννης (βουλευτής Φθιώτιδας)
Σπανάκης Βασίλης (βουλευτής Νοτίου Τομέα της Β´ Αθηνών)

Το στοιχείο που ενώνει τους τέσσερις αυτούς βουλευτές είναι η μακροχρόνια εμπειρία τους στον κομματικό μηχανισμό. Οι βουλευτές Μαρία Κεφάλα και Περικλής Μαντάς έχουν διατελέσει πρόεδροι ΝΟΔΕ των περιοχών τους, ο Γιάννης Οικονόμου πρόεδρος ΟΝΝΕΔ και γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ και ο Βασίλης Σπανάκης γραμματέας Οργανωτικού και στην πορεία των Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων (Ε.Κ.Ο).

Για τις τέσσερις αιρετές θέσεις εξωκοινοβουλευτικών τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής που έχουν επιλέγει από τον Κυριακό Μητσοτάκη είναι τα εξής:

• Από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά η Αυτοδιοίκηση εκπροσωπείται στην Πολιτική Επιτροπή με 70 δημάρχους (ex officio) και 12 περιφερειάρχες.

• Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας εκπροσωπώντας τον επιχειρηματικό κλάδο της χώρας και την βόρεια Ελλάδα.

• Ο Γιάννης Πολιτόπουλος λόγω της μακροχρόνιας και ανιδιοτελούς προσφοράς του στο κόμμα αλλά και ως ένας Έλληνας επιχειρηματίας με μεγάλη δραστηριότητα και στο εξωτερικό.

• Η Μαρία Σαρηγιαννίδου ως πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης εκπροσωπώντας τη νέα γενιά του του κόμματος

Επίσης, ex officio μέλη είναι ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης, οι αντιπρόεδροι Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, ο γραμματέας της Π.Ε. Γιώργος Στεργίου, ο γραμματέας της Κ.Ο. Σταύρος Καλαφάτης, ο γενικός διευθυντής του κόμματος Γιάννης Μπρατάκος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Σπήλιος Λιβανός, και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Παύλος Μαρινάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κομβικός υπήρξε ο ρόλος του γραμματέα της ΠΕ Γιώργου Στεργίου και δεν υπήρξαν «τριβές» για τις υποψηφιότητες και τις θέσεις στη νέα Εκτελεστική Γραμματεία.

Μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα ακολουθήσουν ομιλίες μελών της ΠΕ, υπουργών και βουλευτών, μεταξύ των οποίων το πολιτικό ενδιαφέρον στρέφεται στις ενημερώσεις που θα κάνουν ο Νότης Μηταράκης για το προσφυγικό- μεταναστευτικό και ο Γιάννης Βρούτσης για το ασφαλιστικό, που ψηφίζεται σύντομα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ