Ιωάννης Παππάς: Υποχρέωσή μας είναι να φυλάμε τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης

Ιωάννης Παππάς: Υποχρέωσή μας είναι να φυλάμε τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης

Είναι δεδομένη η θέση της χώρας, είναι υποχρέωσή μας να φυλάμε τα σύνορα της Ελλάδος και της Ευρώπης σημείωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννης Παππάς, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ειδικότερα ο κ. Ιωάννης Παππάς συμμετείχε σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τους Υπουργούς Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημήτρη Καιρίδη, Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Οικονόμου και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργο Χατζημάρκο.

Κύριο θέμα της σύσκεψης στην οποία συμμετείχε επίσης ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Μάνος Λογοθέτης και ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. κ. Μάνος Κόνσολας, ήταν το μεταναστευτικό, η αντιμετώπιση πιθανής νέας αύξησης των ροών, καθώς και η περαιτέρω θωράκιση της Ρόδου.

Ιωάννης Παππάς για τα σύνορα της Ευρώπης

Της σύσκεψης ακολούθησε Συνέντευξη Τύπου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κατά τη διάρκεια της οποίας, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Παππάς, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Από την πρώτη στιγμή, τα συναρμόδια Υπουργεία συνεργαστήκαμε με τους φορείς και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για να ενισχύσουμε τις δυνάμεις μας στην περιοχή. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένα κύκλωμα διακινητών «VIP» που έρχεται από τα απέναντι παράλια, σε συνεργασία με διακινητές από τη δική μας πλευρά και αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

Ο κ. Παππάς πρόσθεσε πως: «Υπάρχει συμμετοχή ανθρώπων από το νησί μας, δυστυχώς και έχουμε μετανάστες οι οποίοι συνελήφθησαν σε νησιά όπως η Πάτμος, η Τήλος, η Κάρπαθος και η Σύμη. Μας ενημέρωσαν ότι είχαν βγει στη Ρόδο από τα απέναντι παράλια και τους δόθηκαν πλαστά έγγραφα και πλαστά εισιτήρια για να μεταφερθούν στην Ηπειρωτική Ελλάδα και μετά στην Ευρώπη. Όλα αυτά δημιουργούν ένα τεράστιο και σοβαρό πρόβλημα. Το είδαμε και το αντιμετωπίζουμε».

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε άλλο σημείο της Συνέντευξης Τύπου, ενημέρωσε πως: «το τελευταίο διάστημα, έχουν συλληφθεί 76 διακινητές με διάφορα σκάφη και κάποια από αυτά βρίσκονται στο λιμάνι της Μαρίνας Μανδρακίου». Επιπλέον σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η δική μας θέση είναι δεδομένη, ξεκάθαρη και απόλυτη. Υποχρέωσή μας είναι να φυλάμε τα σύνορα της χώρας μας και τα σύνορα της Ευρώπης. Αυτό κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Ο κ. Παππάς κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στάθηκε στη συνεισφορά και τον ρόλο που επιτελεί το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή τόσο στην προστασία των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας όσο και στην προστασία της ανθρώπινης ζωής. «Από την πλευρά του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενισχύσαμε τις δυνάμεις του Λιμενικού που επιχειρούν στην περιοχή, με σκάφη στην περιοχή της Ρόδου και της Σύμης, με δυνάμεις που έφτασαν από την Αθήνα, ειδικές δυνάμεις για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που υπήρχε και υπάρχει ακόμα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ