ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα Γεωργιάδη σε επενδυτές, στην Ουάσινγκτον: Τώρα είναι η σωστή στιγμή να επενδύσετε στην Ελλάδα

Ο Αδωνις Γεωργιάδης απηύθυνε κάλεσμα προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα να στρέψει το ενδιαφέρον της στις νέες οικονομικές ευκαιρίες στη χώρα μας, μιλώντας σε συνέδριο στην Ουάσινγκτον.

«Αν κάποιος σκέφτεται να έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα, θα έλεγα ότι αυτή είναι η σωστή στιγμή. Θέλουμε να καλέσουμε τους Ελληνοαμερικανούς να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα», είπε ο κ. Γεωργιάδης στην ομιλία του στο συνέδριο με τίτλο «Southeast Europe & East Med: New strategies, New perspectives». Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως στόχος δεν είναι να πειστεί κάποιος να επενδύσει για πατριωτικούς λόγους. «Μεταμορφώνουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα με έναν πολύ φιλικό προς τις επιχειρήσεις τρόπο και κάνουμε τις συνθήκες ώριμες ώστε ένας σοβαρός επενδυτής να έρθει και να βρει καλές ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις του», εξήγησε.

Γεωργιάδης: Κερδίσαμε τις εκλογές με τη σωστή ατζέντα

Ο Αδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε στην ομιλία του ότι η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της τη δύσκολη δεκαετία και διαθέτει κυβέρνηση που έλαβε σαφή μεταρρυθμιστική εντολή, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων.

«Καταρχήν, έχουμε πλήρη πολιτική σταθερότητα… Έτσι, μετά από 10 ταραχώδη χρόνια, έχουμε τώρα μια σταθερή κυβέρνηση που έχει μια σαφή εντολή κυβέρνησης για τέσσερα χρόνια… Δεύτερον, κερδίσαμε τις εκλογές με τη σωστή ατζέντα. Δεν είπαμε στους ανθρώπους να μας ψηφίσουν για να τους προσλάβουμε στον δημόσιο τομέα και για να σταματήσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις. Είπαμε ψηφίστε εμάς για να επιταχύνουμε τις ιδιωτικοποιήσεις», είπε ο κ. Γεωργιάδης, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι η διεθνής επενδυτική κοινότητα έχει καλωσορίσει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της Ελλάδας, εκτιμώντας ότι αυτό το γεγονός αντανακλάται στη θετική αντίδραση των αγορών. Σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, αναφέρθηκε στον ΔΕΣΦΑ, ενώ είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση στηρίζει το πρότζεκτ του Αγωγού «EastMed», καθώς, σημείωσε, αυτό «το σχέδιο αυτό θα βοηθήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να γίνει μια αγορά φυσικού αερίου λιγότερο εξαρτημένη από το ρωσικό φυσικό αέριο».

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι η πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου στη χώρα μας επιθυμεί καλές σχέσεις, καθώς η Ελλάδα θέλει να στηρίξει την ευημερία της γειτονικής χώρας στο πλαίσιο μιας πολιτικής που στοχεύει στην ενίσχυση της περιφερειακής σταθερότητας.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

symmaxia

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS