Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας αποφασίζει η κυβέρνηση

Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας αποφασίζει η κυβέρνηση

Η επιπολαιότητα που έδειξε μια μεγάλη μερίδα πολιτών φαίνεται ότι οδηγεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στην απόφαση για καθολική απαγόρευση στην κυκλοφορία των πολιτών. Οι εικόνες σε συνδυασμό με τα στοιχεία που έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου, επισπεύδουν σύμφωνα με πληροφορίες, την εφαρμογή του συγκεκριμένου (ακραίου) μέτρου. 


Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τους γνωρίζοντες το παρασκήνιο, ο κ. Μητσοτάκης, προτίθεται να ανακοινώσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αύριο ή το αργότερο την Δευτέρα το μέτρο της καθολικής απογόρευσης στην κυκλοφορία. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δεν πρόκειται για αμιγώς πολιτική απόφαση, αλλά για μια τεκμηριωμένη επιστημονική μελέτη, η οποία προήλθε από τους επιστήμονες που συμμετέχουν στην επιτροπή που έχει συγκροτηθεί για το θέμα του Κορονοϊού. 

Σ' αυτό έρχεται να συνυπολογιστεί και η οργή του πρωθυπουργός, ο οποίος είδε ότι τελικώς δεν απέδωσαν οι εκλήσεις τόσο της πολιτικής ηγεσίας, όσο και των επιστημόνων, αφού ο κόσμος ξεχύθηκε στις παραλίες, εκμεταλευόμενος την άνοδο της θερμοκρασίας.

Έλεγχοι στα σπίτια των ταξιδιωτών

Στο μεταξύ από το πρωί έχει γίνει πιο εμφανή η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, κυρίως στις βασικές οδικές αρτηρίες, ενώ εξετάζεται σοβαρά και η διενέργεια ελέγχων στις οικίες προσώπων που επέστρεψαν χθες και σήμερα από το εξωτερικό. 

Ως γνωστόν και με βάση κυβερνητική απόφαση, όσοι έρχονται από χώρες του εξωτερικού, είναι υποχρεωμένοι να θέσουν εαυτούς σε καραντίνα 14 ημέρων. Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τα παραπάνω εκείνο που αξίζει να επισημανθεί είναι ότι η κυβέρνηση, έχει καταλήξει στην επιβολή του μέτρου της καθολικής απαγόρευσης, κάτι που δεν αποκλείεται να ανακοινώσει ακόμη και εντός της αυριανής μέρας.

Τέλος πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης από τον καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά, αφού διατυπωθεί η δυσφορία του Μαξίμου, θα σταλεί πιο ξεκάθαρα και το μήνυμα της αυστηροποίησης των μέτρων από πλευράς κυβέρνησης. 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS