Κατρούγκαλος: "Ο δημοσιονομικός κόφτης δεν συνεπάγεται την άμεση λήψη μέτρων"

katrougalos


«Ο δημοσιονομικός «κόφτης» δεν συνεπάγεται την άμεση λήψη μέτρων», ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, σημειώνοντας πως δεν θα επηρεαστούν μισθοί και συντάξεις από αυτό τον μηχανισμό.

Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι «αφορά την αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού ως προς το λογιστικό του σκέλος».

Εξήγησε ότι «οι προϋπολογισμοί όλων των υπουργείων θα προσαρμόζονται κατά το ποσοστό που υπολείπεται, για να πιαστεί ο συγκεκριμένος δημοσιονομικός στόχος».

«Δεν υπάρχει περίπτωση να επιβληθούν μέτρα χωρίς να φτάσει η τελική απόφαση στη Βουλή», σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος. «Αυτός ο περίφημος δημοσιονομικός "κόφτης" υπάρχει από το 1949, όταν θεσπίστηκε το Ομοσπονδιακό Σύνταγμα της Γερμανίας και τότε έφερε το όνομα "χρυσός δημοσιονομικός κανόνας"», σημείωσε ο υπουργός.
Ανέφερε ότι «το 2009, στο Σύνταγμα της Γερμανίας, πήρε πιο αυστηρό χαρακτήρα και μετά ενσωματώθηκε στα Συντάγματα της Ιταλίας και της Ισπανίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ