Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Είστε ένοχοι απόπειρας δολοφονίας χαρακτήρων

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Είστε ένοχοι απόπειρας δολοφονίας χαρακτήρων

Σε υψηλούς τόνους επιτέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής σχετικά με τη Novartis, κατηγορώντας την για κατασκευή κατηγοριών σε ένα πολιτικό κυνήγι μαγισσών χωρίς στοιχεία και καταπάτηση θεμελιωδών αρχών του Κράτους Δικαίου.

«Όσα γίνονται θέτουν σε αμφισβήτηση το Κράτος Δικαίου» υπογράμμισε. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας καταλόγισε στην κυβέρνηση απόπειρα πολιτικής δολοφονίας χαρακτήρων σε αποπροσανατολισμό από την αποτυχία της στην οικονομία και την ανεπάρκειά τηςστα εθνικά ζητήματα.

«Η Δημοκρατία δεν θα σκύψει το κεφάλι σε μία αδίστακτη παρέα που κάνει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία» υπογράμμισε. 

«Η συζήτηση σήμερα δεν γίνεται σε χρόνο πολιτικά ουδέτερο» ξεκίνησε ο Κ.Μητσοτάκης. «Το κεκτημένο της σταθερότηας στην ερύτερη περιοχή βρίσκεται σε αμφισβήτηση. Η Τουρκία δείχνει προκληκτικότητα με τον εμβολισμό του "Γαύδος", κι όμως η κυβέρνηση πανηγύριζε μέχρι πριν από λίγο για την επιτυχία της επίσκεψης Ερντογάν. Στην Κύπρο αμφισβητούνται κυριαρχικά δικαιώματά της και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση άνοιξε το θέμα με τα Σκόπια χωρίς σχέδιο, χωρίς να ενημερώσει εκ των προτέρων τους πολιτικούς αρχηγούς, και χωρίς να έχει θέσει ως προϋπόθεση για λύση την αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων. Κι όταν υπήρξαν αντιδράσεις, φτάσατε στο σημείο να χαρακτηρίζετε ακροδεξιούς και όχλο όσους απλούς δεν σας εμπιστεύονται».

Αναφερόμενος στη συμμετοχή του στη Διάσκεψη Ασφαλείας στο Μόναχο, είπε πως στην παρούσα συγκυρία η χώρα υπό άλλες συνθήκες μας θα μπορούσε να λειτουργεί ως σημείο σταθερότητας.

«Αν η Ελλάδα είχε ακολουθήσει την αναπτυξιακή τροχιά των υπόλοιπων χωρών, αν ο Τσίπρας και Καμμένος -πάλι απουσιάζει- αν είχαν την στοιχειώδη αίσθηση ευθύνης να βάλουν το εθνικό πάνω από το κομματικό δεν θα ήμασταν σήμερα σε μία χώρα που φλέγεται. Η Ελλάδα θα ήταν μία ελκυστική σύμμαχος, χώρα που θα έσπευδαν όλοι να προσεταιριστούν και να υπερασπιστούν» είπε. «Μόνο που η Ελλάδα δεν είναι μία κανονική χώρα επειδή δεν έχει κανονική κυβέρνηση» τόνισε.

«Όταν στήνονται γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, εσείς στήνετε γκρίζες ζώνες στη Βουλή»
«Αντί να μιλούμε πώς τα κυριαρχικά μας δικαιώματα εμβολίστηκαν στο Αιγαίο, σήμερα έχουμε ένα κυνήγι μαγισσών» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Το νέο σας αφήγημα πως δήθεν η χώρα επιστρέφει σε σταθερότητα. Σήμερα το πολιτκό σύστημα εμφανίζετια σπαρασσόμενο και για αυτό έχετε ευθύνη κύριε Τσίπρα. Νομίζετε πως αυτά στη Βουλή δεν τα βλέπουν οι γείτονές μας; Την έξραση στον πολιτικό διάλογο δεν τα βλέπουν οι ξένοι επενδυτές; Δεν τα βλέπουν οι πολίτες που αναζητούν βελτίωση και όχι τοξικές συζητήσεις;»

Για να συνεχίσει: «Αλλά αυτό θέλετε κύριε Τσίπρα, να σπιλώσετε τους αντιπάλους σας από κατηγορίες που κι εσείς γνωρίζετε πως δεν αποδεικνύετε αλλά θέλετε μόνο να αφήσουν σκιές. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για αντιπερισπασμό και από τα εθνικά ζητήματα αλλά και από τους πλειστηριασμούς».

«Διχάζετε τους Έλληνες σε καλούς και κακούς, πλούσιους και φτωχούς, έντιμους και άτιμους» είπε.

«Σε μία Δημοκρατία δεν μπορείτε να "τελειώσετε" τους πολιτικούς σας αντιπάλους όσο κι αν προσπαθείτε. Εσείς κύριε Τσίπρα θα τελειώσετε πολιτικά και σύντομα, με τον μόνο τρόπο που αλλάζουν στις Δημοκρατίες, με εκλογές. Με Μία κάλπη, όχι με δέκα όπως σήμερα» υπογράμμισε.

«Ξέρετε πολύ καλά πως οι πολίτες που σας ψήφισαν είναι βαθιά απογητεύμενοι από την ανευθυνότητα και τους τυχοδιωκτισμούς. Στήσατε ένα παρακράτος που συκοφαντεί και διώκει πολιτικούς αντιπάλους, αλλά δεν μπορείτε να αλλάξετε τη βούληση του λαού. Κάλπες θα στηθούν και εκεί ο λαός θα σας πει "αξίζουμε καλύτερα". Οι πολίτες που μας παρακολουθούν δεν πείθονται από σκευωρίες. Θέλουν να ακούσουν προτάσεις για το μέλλον τους, πώς θα φτιάξουμε δουλειές, πώς θα στήσουμε αποτελεσμαιτκό δίκτυο κοινωνικής προστασίας για τους πιο αδύναμους» τόνισε.

Αναφερόμενος σε παλιότερη ομιλία του, είπε πως «όσο τα δημοσκοπικά δεδομένα αλλάζουν για εσάς τόσο πιο σκοτεινή θα γίνεται η αντίληψή σας για τους θεσμούς. Αποδεικνεύεται πως δεν είστε επικίνδυνοι μόνο για την οικονομία αλλά και τη Δημοκρατία».

Όσον αφορά την στάση της κυβέρνησης υπογράμμισε πως η Βασιλική Θάνου ορίστηκε επικεφαλής στο πρωθυπουργικό γραφείο μία ημέρα μετά την παράδοση καθηκόντων της -«ποια γραμμάτια εξαργυρώνετε άραγε;» ρώτησε τον πρωθυπουργό - και λέγοντας πως προκαλεί με παρεμβάσεις της στη Δικαιοσύνη, επικαλούμενος και την σχετική ανακοίνωση των δικαστών και εισαγγελέων. 

Λέγοντας πως η δημόσια τηλεόραση έχει μετατραπεί σε όργανο κυβερνητικής προπαγάνδας, ανέφερε επίσης πως η κυβέρνηση προωθεί εργολάβους του διαδικτυακού στοιχήματος για να ελέγξει άλλα ΜΜΕ. «Καλλιεργείτε κλίμα ακατάσχετης συνωμοσιολογίας, την οποία αναπαράγετε. Ανέχεστε τη βία όταν σας βολεύει. Στοχοποιείτε μεθοδικά και συστηματικά τους πολιτικούς σας αντιπάλους» συνέχισε, λέγοντας πως αυτό γίνεται με «πληρωμένα φερέφωνα που ταίζετε από τα κονδύλια που ελέγχετε και το κάνετε χρησιμοποιώντας την Δικαιοσύνη ως εργαλείο».

«Αν θέλετε να ανακαλύψετε την αλήθεια, γιατί εξαιρείτε τον κύριο Κουρουμπλή; Πώς γίνεται να υπογράφει για τον εαυτό του ότι παραγράφηκε το δικό του αδίκημα ενώ κατηγορεί άλλους που ήταν προηγουμένως υπουργοί;» ρώτησε. 

«Θα έπρεπε να το ζητήσει ο ίδιος ο κύριος Κουρουμπλης, όπως το ζήτησαν τα δικά μας στελέχη να μην προστατεύονται από το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Πόσω μάλλον όταν όλοι έχουν καταλάβει πως με την επιλογή του να μην εκδώσει το 2015 δελτίο φαρμάκων ευνόησε τη Novartis. Για αυτό έχετε 10 κι όχι 11 κάλπες» υπογράμμισε.

«Είστε επικίνδυνοι για την Δημοκρατία, όχι μόνο για την οικονομία»
Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως θέλει να δημιουργήσετε τοπίο λάσπης μέχρι τις εκλογές, αγνοώντας ότι το κλίμα έχει ήδη επιπτώσεις. «Ποιος ξένος επενδυτής θα σεβαστεί μία χώρα που βυθίζεται στην πόλωση και το διχασμό;» ρώτησε. «Η προσπάθειά σας θα αποτύχει, όχι μόνο γιατί δεν μπορείτε να την υποστηρίξετε, αλλά επειδή ήσασταν στην λάθος πλευρά της ιστορίας». 

Επί τούτου ανέφερε πως «εσείς συμμαχούσατε με τις φαρμακευτικές εταιρείες, εσείς μας φωνάζατε να μην μειώσουμε τη φαρμακευτική δαπάνη. Σας προκαλώ, αν τολμάτε να με διαψεύσετε, να μου φέρετε μία ανακοίνωσή σας που να ζητάτε μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης».

«Πάει πολύ να παριστάνετε τον αρχιερέα της κάθαρσης. Είστε το πολιτικό γενόσημο ενός παλιού συστήματος, φτιαγμένος από λαϊκισμό, δημαγωγία. Μόνο που σήμερα οι μάσκες έπεσαν και οι κουκουλοφόροι της πολιτικής εκτροπής αποκαλύφθηκαν» συνέχισε.

Και τόνισε πως «σκάνδαλο Νοβάρτις υπάρχει, όμως δεν το ανακάλυψαν τα λαγωνικά της κυβέρνησης αλλά οι αμερικανικές Αρχές. Είναι παγκόσμιο. Ερευνάται σε πολλές χώρες και παντού στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται οι μέθοδοι προώθησης του φαρμάκου, βρίσκουν ενόχους, και όλα τα σοβαρά κράτη διαπιστώνουν τα δικά τους κενά σπεύδουν να τα διορθώσουν. Παντού εκτός από εδώ, όπου οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μετέτρεψαν τ σκάνδααλο σε επιχείρηση σπίλωσης προσώπων με κουκουλοφούρους μάρτυρες, το οποίο είναι μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο».

«Όταν κάποιοι στήνουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, εσείς στήνετε γκρίζες ζώνες στη Βουλή. Ένοχοι μέχρι αποδείξεως της αθωότητάς τους, όπως εννόησε ο κύριος Κοτζιάς πριν ανασκευάσει.

Να τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται, να διεκδικήσουμε αποζημιώσεις από την εταιρεία για ζημιές στον προϋπολογισμό, να προχωρήσουμε σε διόρθωση του νομικού πλαισίου. Αλλά εσείς δεν κάνετε αυτό, χρησιμοποιείτε την υπόθεση για να πλήξετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους» υπογράμμισε.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση αναφέρθηκε στη Βουλή ήδη έναν χρόνο νωρίτερα -λέγοντας πως «δεν θα αναφερθώ στο προφανές, ότι δηλαδή στο ότι "ξέρατε" τις λεπτομέρειες από τότε»- και κάλεσε την κυβέρνηση: «Πείτε μας τι κάνατε και αν έχετε προχωρήσει σε αγωγή κατά της εταιρείας».

«Ή μήπως χρησιμοποιήσατε τον χρόνο για να κατασκευάσετε κατηγορητήρια για τους πολιτικούς σας αντιπάλους, την ώρα που δεν κάνετε τίποτα για να μειώσετε τη δαπάνη» ρώτησε.

«Δεν είχατε το θάρρος να είστε εδώ και να κοιτάξετε στα μάτια αυτούς που κατηγορείτε απένατι στην λάσπη που σκηνοθετήσατε. Κρυφτήκατε στο γραφείο σας.
Είστε ένοχοι μίας συστηματικής απόπειρας δολοφονίας χαρακτήρων. Οι κατηγορούμενοι που στάθηκαν σε αυτό το βήμα έγιναν κατήγοροι και οι κατήγοροι κατηγορούμενοι.

«Όλοι αντιλαμβάνονται πως αυτή η ιστορία δεν έχει καμία σχέση με αδιάβλητες διαδικασίας, τη δικονομία, ανεξάρτητη έρευνα. Όσοι κατηγορούνται είναι με αποκλειστικό κριτήριο τρεις ανώνυμες μαρτυρίες, κανένα άλλο τεκμήριο» υπογράμμισε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ