«Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ στις 7 Ιανουαρίου στον Λευκό Οίκο

«Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ στις 7 Ιανουαρίου στον Λευκό Οίκο

Κλείδωσε, σύμφωνα με την Καθημερινή, η συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη - Ντόναλντ Τραμπ στις 7 Ιανουαρίου στον Λευκό Οίκο, ενώ αναμένεται και ραντεβού του πρωθυπουργού με τον Ταγίπ Ερντογάν , στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ, στο Λονδίνο, την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιούνται υπό την σκιά των αυξημένων προσφυγικών ροών αλλά και των τουρκικών ενεργειών που αφορούν την υφαλοκρηπίδα και τις θαλάσσιες ζώνες.

Ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Κατά την κεντρική του ομιλία στο 13ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία και κυρίως όσον αφορά στην διαχείριση των μεταναστευτικών ροών: «Θα μας βρουν απέναντι όσοι βιάζονται να μας αμφισβητήσουν», τόνισε και σημείωσε: «Θα βρουν απέναντί τους όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και τους Ευρωπαίους συμμάχους μας».

Ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε διπλωματικό μέσο, προκριμένου η Άγκυρα να λάβει το μήνυμα ότι δεν θα ανεχθεί την παραβίαση του διεθνούς δικαίου και τις προκλήσεις στα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας

«Για την επιθετική στάση της Τουρκίας, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, την προώθηση διεθνών ενεργειακών σχημάτων. Στα μέτωπα αυτά, πυξίδες μας παραμένουν το Διεθνές Δίκαιο και οι σχέσεις καλής γειτονίας. Με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και υπεύθυνο πατριωτισμό.Όσοι βιάζονται να αμφισβητούν, με τρόπο θεσμικά σαθρό, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα να γνωρίζουν ότι θα βρουν απέναντί τους όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και τους Ευρωπαίους συμμάχους μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Επαφές με Μακρόν

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη και με τον πρόεδρο της Γαλλίας κ. Εμανουέλ Μακρόν, που μοιράζεται της ανησυχίες της ελληνικής πλευράς, με την Αθήνα να προσδοκά σε στήριξη σε όλα τα διεθνή φόρα όπου έχει ισχυρή παρουσία το Παρίσι και ειδικότερα στον ΟΗΕ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ