Μητσοτάκης: Ο Απρίλιος θα είναι ο πιο κρίσιμος μήνας -Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε

Μητσοτάκης: Ο Απρίλιος θα είναι ο πιο κρίσιμος μήνας -Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η παρέμβαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ολομέλεια, στη συζήτηση για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα υγειονομικά μέτρα.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την παρέμβασή λέγοντας πως αυτός είναι ο πρώτος απολογισμός στη μάχη της χώρας μετά τις πρώτες 30 ημέρες με την πανδημία αλλα και όσα κρίσιμα πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα.

«Ο Απρίλιος θα είναι ο πιο κρίσιμος μήνας - Αν χαλαρώσουμε, θα το πληρώσουμε και αυτό δεν πρέπει να το αφήσουμε να συμβεί» είπε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι «όσα προηγήθηκαν έδωσαν τα πρώτα συγκρατημένα ελπιδοφόρα αποτελέσματα ενώ όσα έρχονται απαιτούν προσήλωση στον στόχο, ενότητα και αλληλεγγύη γιατί όλοι είμαστε ίδιοι απέναντι στον κοροναϊό».

Μάλστα μιλώντας για τις ενέργειες της κυβέρνησης είπε ότι «ήμασταν ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις» ενώ τόνισε και τη χρονική περίοδο που ξεκίνησε ο αγώνας κατά του κοροναϊού αφού όπως χαρακτηριστικά είπε «όλα αυτά δεν συνέβησαν σε μια ουδέτερη χρονική στιγμή γιατί στον Εβρο και Αιγαίο μαινόταν ένα δεύτερο μέτωπο υπεράσπισης εθνικών και ευρωπαϊκών συνόρων από την εισβολή των μεταναστών που οργάνωνε η Τουρκία. Μια που κερδήθηκε».

«Βρίσκομαι εδώ υπηρετώντας και ένα πρόταγμα πολιτικό: όλοι πιστεύουμε στον κοινοβουλευτισμό ειδικά σε συνθήκες δύσκολες. Επιμένω στην δημοκρατική λειτουργία απορρίπτοντας κάθε αυταρχικό περιορισμό όπως συνέβη πρόσφατα στην Ουγγαρία. Οταν υποχωρεί ο θεσμικός διάλογος κερδίζουν έδαφος τα ψέματα και οι φήμες. Ο ιός παραπλάνησης αποδεικνύεται συχνά το ίδιο επικίνδυνος με την πανδημία» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Θα υπενθυμίσω ότι στην αρχή υγειονομικής κρίσης πολλά κράτη παρέμεναν απλά θεατές ή συνέχιζαν αμήχανα την καθημερινότητά τους. Στην Ελλάδα ήμασταν ένα βήμα μπροστά απο εξελίξεις. Εκλεισαν σχολεία, καταστήματα. Πολύ νωρίς ξεκίνησε καμπάνια ενημέρωσης που εμπέδωσε στην συνείδηση πολιτών το σύνθημα "Μένουμε Σπίτι" ενώ προχώρησε ο σχεδιασμός στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός κάνοντας μια πρώτη αναφορά στις ενέργειες της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργος ευχαρίστησε «τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών που αντελήφθησαν την ανάγκη να θυσιάσουν την ελευθερία τους για να υπερασπιστούν το υπέρτατο αγαθό της δημόσιας ζωής».

«Δεν είμαστε στην αρχή του τέλους, ίσως είμαστε στο τέλος της αρχής» πρόσθεσε σημειώνοντας ότι «ανταλαμβάνομαι την κόπωση των πολιτών» όμως δεν πρέπει κανείς να ξεχνά τον σρόχο όλων ο οποίος είναι «να κερδίσουμε χρόνο για να μην υπερφορτωθεί το σύστημα υγείας και αυτό το πετυχαίνουμε».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ