Κορωνοϊός: Στις 18:00 διάγγελμα του πρωθυπουργού -Ανακοινώνεται απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορωνοϊός: Στις 18:00 διάγγελμα του πρωθυπουργού -Ανακοινώνεται απαγόρευση κυκλοφορίας

Από το απόγευμα της Παρασκευής βρίσκεται στη διάθεση του πρωθυπουργού το σχέδιο που σχετίζεται με την καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μια ολοκληρωμένη μελέτη, η οποία καταρτίστηκε εν πολλοίς από την Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία. 

Για την συγκρότηση του συγκεκριμένου σχεδίου υπήρξε και συνεργασία με την ομάδα του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, η οποία δείχνει τος τελευταίες ώρες βρίσκεται ολοένα και πιο κοντά στην θέση της καθολικής απαγόρευσης. 

Σε κάθε περίπτωση εκείνο που σημειώνουν οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο, είναι ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ανα χείρας όλο το σχέδιο της καθολικής απαγόρευσης. 

Αυτό σημαίνει ότι από την στιγμή που θα αποφασίσει την καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών, ο κρατικός μηχανισμός είναι έτοιμος να υλοποιήσει μια τέτοια εντολή. Οι πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να έχει σχεδόν καταλήξει σε αυτή την απόφαση. 

Μάλιστα κάποιοι λένε ότι δεν αποκλείεται να αιφνιδιάσει ακόμη και μέσα στην μέρα. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Μητσοτάκης δείχνει αποφασισμένος να πάρει όλα τα μέτρα προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος πλήρους εξάπλωσης του ιού. 

Καθοριστικό ρόλο στην απόφαση για την καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας φαίνεται ότι έπαιξε η χθεσινή συμπεριφορά των πολιτών.

 

Διάγγελμα πρωθυπουργού

Σύμφωνα με πληροφορίες στις 18:00 ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει την απαγόρευση μετακινήσεων των πολιτών, στο πλαίσιο της λήψης ακόμη πιο δραστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στόχος είναι να σταματήσουν οι άσκοπες μετακινήσεις που διαπιστώθηκαν από την Παρασκευή, ενώ θα επιτρέπονται μόνο αυτές προς εργασία, σούπερ μάρκετ και φαρμακεία.

Στις 19:00 οι υπουργοί Νίκος Χαρδαλιάς, Κυριάκος Πιερρακάκης και Βασίλης Κοντοζαμάνης θα εξειδικεύσουν τα μέτρα πλήρους περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών, σύμφωνα με πληροφορίες, όπως τη λειτουργία των τραπεζών με προσωπικό ασφαλείας. Αναμένεται επίσης να ανακοινώσουν ότι οι πολίτες θα μπορούν με μηνύματα SMS , προς συγκεκριμένο αριθμό, να δηλώνουν -μέσω μίας ειδικής φόρμας- για το που θα κατευθύνονται.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS