Κορωνοϊός -Επιχείρηση Diamond Princess: Επαναπατρίζονται Ελληνες, Καναδοί, Αμερικάνοι και Νοτιοκορεάτες

Κορωνοϊός -Επιχείρηση Diamond Princess: Επαναπατρίζονται Ελληνες, Καναδοί, Αμερικάνοι και Νοτιοκορεάτες

Το πρωί της Κυριακής, ο Βασίλης Κικίλιας αποκάλυψε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η επιχείρηση επαναπατρισμού των δύο Ελλήνων που βρίσκονται στο Diamond Princess, το κρουαζιερόπλοιο που είναι σε καραντίνα εξαιτίας του κορωνοϊού.

Ωστόσο, εκτός από τους δύο Έλληνες, πολλές είναι οι χώρες που ετοιμάζονται να επαναπατρίσουν τους υπηκόους τους από το πλοίο, στο οποίο αυτή τη στιγμή ο αριθμός των κρουσμάτων που έχουν επιβεβαιωθεί μεταξύ των επιβαινόντων στο ανέρχεται σε 355.

Κικίλιας για επαναπατρισμό Ελλήνων από το Diamond Princess
Για την επιχείρηση επαναπατρισμού των δύο Ελλήνων που βρίσκονται σε κρουαζιερόπλοιο το οποίο είναι σε καραντίνα καθώς πολλοί επιβάτες του έχουν μολυνθεί με τον κοροναϊό, μίλησε το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ήδη συντονίζουμε και οργανώνουμε μία επιχείρηση επαναπατρισμού τους, ενδεχομένως για την επόμενη εβδομάδα, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και όλους τους συναρμόδιους φορείς».
355 επιβάτες θετικοί στον κορωνοϊό
«Μέχρι στιγμής, έχουμε υποβάλει σε εξετάσεις συνολικά 1.219 ανθρώπους και 355 αποκαλύφθηκε ότι είναι θετικοί», είπε ο Κατσουνόμπου Κάτο.

Από το σύνολο των ανθρώπων που είναι φορείς του COVID-19, οι 73 δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, διευκρίνισε ο ίδιος. Πάνω από 3.700 άνθρωποι, επιβάτες και πλήρωμα, βρίσκονταν πάνω στο πλοίο που έκανε κρουαζιέρα όταν ένας επιβάτης που αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ πριν από εβδομάδες αποκαλύφθηκε πως είχε μολυνθεί από τον κοροναϊό που εμφανίστηκε στην πόλη Ουχάν, στην κεντρική επαρχία Χουμπέι της Κίνας.

Αυτό το πρώτο κρούσμα ώθησε τις ιαπωνικές αρχές να θέσουν το πλοίο σε καραντίνα στη Γιοκοχάμα. Έκτοτε, ο αριθμός των κρουσμάτων πάνω σε αυτό δεν σταματά να αυξάνεται. Οι άνθρωποι που εξακριβώνεται πως έχουν μολυνθεί αποβιβάζονται και διακομίζονται σε ειδικά εξοπλισμένα νοσοκομεία.

Μπροστά στην επιδείνωση της κατάστασης, η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να επαναπατρίσει τους υγιείς υπηκόους των ΗΠΑ σε συντονισμό με τις ιαπωνικές αρχές. Θα επιβιβαστούν σε ειδικές πτήσεις και θα επιστρέψουν στην αμερικανική επικράτεια όπου θα τεθούν σε απομόνωση για 14 ημέρες σε δύο στρατιωτικές βάσεις. Πάνω στο πλοίο απέμεναν χθες Σάββατο περίπου 350 αμερικανοί υπήκοοι.

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε επίσης χθες ότι θα επαναπατρίσει 330 πολίτες της αυτόνομης περιοχής της Κίνας που βρίσκονται πάνω στο πλοίο, με ειδικές πτήσεις τουλάχιστον ενός μισθωμένου αεροσκάφους. 

Η Νότια Κορέα θα επαναπατρίσει τους πολίτες της που βρίσκονται πάνω στο Diamond Princess
Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επαναπατρίσει τους πολίτες της που βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess που παραμένει σε καραντίνα στο λιμάνι της Γιοκοχάμα, στην Ιαπωνία.

«Η κυβέρνηση σχεδιάζει να επαναπατρίσει αυτούς τους Κορεάτες εάν βρεθούν αρνητικοί στις εξετάσεις των ιαπωνικών αρχών και θέλουν να επιστρέψουν», δήλωσε ο υπουργός Υγείας και Πρόνοιας Παρκ Νεούνγκ-χου σε ενημέρωση των δημοσιογράφων. Το κρουαζιερόπλοιο, που ανήκει στην Carnival Corp και μετέφερε 3.711 επιβάτες και πλήρωμα, τέθηκε σε καραντίνα στη Γιοκοχάμα την 3η Φεβρουαρίου, αφού ένας άνδρας ο οποίος αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ πριν το σκάφος πλεύσει προς την Ιαπωνία διαγνώστηκε πως έχει μολυνθεί από τον ιό.

Ο Καναδάς μίσθωσε αεροσκάφος
Ο Καναδάς μίσθωσε αεροσκάφος για να απομακρύνει τους πολίτες του που βρίσκονται πάνω στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess στο λιμάνι της Γιοκοχάμα, στην Ιαπωνία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Καναδά αργά χθες Σάββατο (τοπική ώρα· σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδας).

Οι Καναδοί επιβάτες που εμφανίζουν συμπτώματα του νέου κορωνοϊού δεν θα επιτραπεί να επιβιβαστούν στην πτήση: αντ’ αυτού θα μεταφερθούν σε ιαπωνικές μονάδες υγείας για να λάβουν την κατάλληλη περίθαλψη, όπως διευκρίνισε η κυβέρνηση. Μετά την άφιξή τους στον Καναδά, οι επιβάτες θα τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS