Κορωνοϊός: Το σχέδιο για τα τοπικά lockdown - Οι προειδοποιήσεις από Πέτσα και Χαρδαλιά

Κορωνοϊός: Το σχέδιο για τα τοπικά lockdown - Οι προειδοποιήσεις από Πέτσα και Χαρδαλιά

Τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρήθηκαν σε μπιτς μπαρ στη Μύκονο, αλλά και σε μπαρ σε άλλες περιοχές της χώρας, έχουν προκαλέσει ανησυχία στους επιδημιολόγους, για τυχόν νέα έξαρση του κορωνοϊού.

Σε συνδυασμό μάλιστα με τα 97 κρούσματα των τελευταίων τεσσάρων ημερών, στελέχη της κυβέρνησης έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου και μάλιστα προειδοποίησαν για τοπικά lockdown. Ακόμη, έφεραν και την απόφαση της επιστροφής των καθημερινών – γραπτών- ενημερώσεων για τα κρούσματα, δείγμα πως η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να εφησυχάσει λεπτό, από την στιγμή που διαπιστώνεται πως δεν τηρούνται τα μέτρα από μαγαζάτορες. Οι σκηνές ωστόσο σε μπιτς μπαρ της Μυκόνου, ήταν αυτές που θορύβησαν έντονα την κυβέρνηση, με τον Νίκο Χαρδαλιά, να τονίζει χθες πως «δεν θα εξαφανιστούν τα κρούσματα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι επιχειρησιακά να λειτουργήσουμε, να μπορέσουμε να φέρουμε λύσεις, να λειτουργήσουμε τα πρωτόκολλα και όλο αυτό να μην δημιουργήσει πρόβλημα στη γενικότερη προσπάθεια που κάνουμε ως Ελλάδα». Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, με αφορμή τις «φωνές» από τους καταστηματάρχες στη Μύκονο, επεσήμανε πως «δεν μπορούν να υπάρχουν περιοχές που να φαντάζουν εκτός νόμου», ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να γίνουν «εκπτώσεις» στους παραβάτες, από την στιγμή που πρόκειται για θέμα δημόσιας υγείας.

Το ίδιο τόνισε και ο Αδωνις Γεωργιάδης, κάνοντας λόγο για «εξόφθαλμη παραβίαση» σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ. Ο υπουργός Ανάπτυξης μάλιστα τόνισε πως οι εικόνες από το μπιτς μπαρ στη Μύκονο, δεν άφηναν κανένα περιθώριο για να μην εφαρμοστούν οι ανάλογες ποινές (20.000 πρόστιμο και λουκέτο για δύο μήνες).

Πέτσας: Εχουμε σχέδιο για τοπικό lockdown
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, ο οποίος σημείωσε πως ήδη υπάρχει στο τραπέζι της κυβέρνησης πλάνο για τοπικό lockdown εφ’ όσον παρατηρηθεί αύξηση κρουσμάτων σε μία κοινότητα.

«Ολα είναι στο τραπέζι. Δεν έχει φύγει ο κορωνοϊός. Μην χαλαρώνουμε επειδή καταφέραμε να πετύχουμε, αυτό το πραγματικά αξιοθαύμαστο αποτέλεσμα, όλοι μαζί» είπε ο κ. Πέτσας που εξήγησε πως το τοπικό lockdown θα έρθει αν και όπου χρειαστεί, ώστε να περιχαρακωθεί η εκάστοτε εστία και να μην υπάρξει διασπορά του κορωνοϊού, όπως έχει γίνει μέχρι τώρα σε περιπτώσεις όπως η Νέα Σμύρνη Λάρισας, η Ξάνθη, αλλά και η δομή στο Κρανίδι, μεταξύ άλλων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS