Κώστας Σκρέκας: Τέλος στις εκπτώσεις σε προϊόντα που είχαν ανατιμηθεί - Έρχεται ρύθμιση για τις προσφορές στα σούπερ μάρκετ

Κώστας Σκρέκας: Τέλος στις εκπτώσεις σε προϊόντα που είχαν ανατιμηθεί - Έρχεται ρύθμιση για τις προσφορές στα σούπερ μάρκετ

Το υπουργείο Ανάπτυξης, όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Σκρέκας σε συνέντευξή του στο libre.gr, επεξεργάζεται ρύθμιση κατά της ακρίβειας, που θα βάλει τέλος στις πλασματικές προσφορές και εκπτώσεις.

Στόχος είναι να περάσουν μόνιμα στο ράφι οι μειώσεις τιμών, καθώς και να «πέσει φως» στον τρόπο με τον οποίο αποδίδονται οι εκπτώσεις στα σούπερ μάρκετ μέσω των περίφημων πιστωτικών σημειωμάτων.

Ειδικότερα, ο Κώστας Σκρέκας, είπε: «Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε σε μια σοβαρή νομοθετική μεταρρύθμιση που θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες ενημερώνουν τους καταναλωτές για τις προσφορές». Χαρακτηριστικά, ο Κώστας Σκρέκας εξήγησε, μιλώντας στο libre.gr, πως «δεν θα επιτρέπονται εκπτώσεις οι οποίες προσφέρονται σε προϊόντα τα οποία πριν από την έκπτωση έχουν ανατιμηθεί και άρα δεν είναι πραγματικές εκπτώσεις. Αυτή η προβληματική και εν πολλοίς παραπλανητική προβολή και επικοινωνία των προσφορών είναι διαχρονικό πρόβλημα το οποίο είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε».

Κώστας Σκρέκας: Παράταση του νόμου για αθέμιτη κερδοφορία

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας προαναγγέλλει ότι ο νόμος για την αθέμιτη κερδοφορία θα παραταθεί μέχρι την 30η Ιουνίου, ενώ άφησε ανοιχτό παράθυρο να παραταθεί και άλλο εάν κριθεί σκόπιμο.

Υπεραμυνόμενος της πολιτικής της κυβέρνησης, ο Κώστας Σκρέκας, αναφορικά με το πόσο πραγματικές είναι οι μειώσεις τιμών όταν τα προϊόντα έχουν έως και διπλάσιες αυξήσεις σε σχέση με πέρσι, ισχυρίστηκε ότι: «Η δήλωσή μου αφορούσε συγκεκριμένα τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο “Καλάθι των Χριστουγέννων”. Και πράγματι, τα περισσότερα προϊόντα, όπως είναι προϊόντα κρέατος, τυροκομικά γάλα κ.ά. έχουν τιμές παρόμοιες με πέρυσι ή και χαμηλότερες. Σας αναφέρω συγκεκριμένα το αρνί. Σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ έχει 8,9 ευρώ ενώ το προηγούμενο διάστημα είχε 11,5 ή 12 ευρώ. Η φέτα στο “Καλάθι των Χριστουγέννων” έχει ίδια τιμή με πέρυσι. Η γαλοπούλα, είναι φθηνότερη σε σχέση με πέρυσι, το ίδιο και το τσουρέκι ή η βασιλόπιτα. Αλλά και άλλα προϊόντα είναι φθηνότερα σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα ή και με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο επειδή έχουν ενταχθεί στο “Καλάθι των Χριστουγέννων”».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι «αυτό παρέχει τη δυνατότητα στα νοικοκυριά να έχουν πρόσβαση σε προσιτές τιμές στα βασικά προϊόντα που απαιτούνται για να γεμίσουν το γιορτινό τραπέζι. Προφανώς το μεγαλύτερο πρόβλημα των νοικοκυριών είναι η ακρίβεια και οι αυξήσεις στα προϊόντα για αυτό και έχουμε προχωρήσει στην πρωτοβουλία της “Μόνιμης Μείωσης Τιμής”, ώστε να μειωθούν σταθερά οι τιμές των προϊόντων στα ράφια κατά τουλάχιστον 5%. Μέχρι τώρα έχουν ενταχθεί σε αυτήν 1.300».

Όσον αφορά τους ελέγχους, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας διαβεβαίωσε ότι είναι εντατικοί και θα συνεχιστούν όσο διαρκεί η πληθωριστική κρίση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ