Κουμουτσάκος: Η Ελλάδα δεν έχει αιτήματα, η Ευρώπη έχει υποχρεώσεις

Κουμουτσάκος: Η Ελλάδα δεν έχει αιτήματα, η Ευρώπη έχει υποχρεώσεις

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος, μίλησε στον ΣΚΑΪ για την έκρυθμη κατάσταση στη Συρία αλλά και για το μεταναστευτικό στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα δεν έχει αιτήματα, η Ευρώπη έχει υποχρεώσεις» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος σχετικά με τις μεταναστευτικές ροές στη χώρα.

Από τον Ιούλιο και μετά παρατηρείται μια έξαρση στις μεταναστευτικές ροές, όπως υποστηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός, λέγοντας πως οι λόγοι πίσω από αυτό βρίσκονται εκτός Ελλάδας.

Ανησυχίες, επίσης, εκφράζει για αύξηση των μεταναστευτικών ροών με αφορμή τον πόλεμο στη Συρία, επισημαίνει όμως ότι η χώρα είναι προετοιμασμένη για κάθε σενάριο.

«Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος τι θα ακολουθήσει», δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα έχει ανακοινώσει την πολιτικής της για καλύτερη διαφύλαξη των συνόρων σε περίπτωση αύξησης μεταναστευτικών ροών.

Στη συνέχεια τονίζει ότι η Ευρώπη πρέπει να λάβει τα μέτρα της και «δεν πρέπει να πιαστεί απροετοίμαστη ξανά».

Σχετικά με την πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία, ο υπουργός σημείωσε ότι η Τουρκία οφείλει να αντιμετωπίσει τα δίκτυα των λαθροδιακινητών και να τα εκριζώσει.

Η πολιτική της Ελλάδας αντίστοιχα είναι να αυξήσει τις επιστροφές των μεταναστών, όπως επεσήμανε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS