Κουμουτσάκος: Το καλοκαίρι θέλαμε να τονίσουμε ότι είχε παραμεληθεί η διάσταση της ασφάλειας στο μεταναστευτικό

Κουμουτσάκος: Το καλοκαίρι θέλαμε να τονίσουμε ότι είχε παραμεληθεί η διάσταση της ασφάλειας στο μεταναστευτικό

Μεγάλο και σύνθετο έργο χαρακτήρισε την αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου σημείωσε ότι το μεταναστευτικό είναι ένα σύνθετο έργο που δεν λύνεται εύκολα προσθέτοντας ότι απαιτείται μεγάλη προσπάθεια και κατανόηση και από τις τοπικές κοινωνίες. Παράλληλα, χαρακτήρισε ζωτικής σημασίας τη στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας ότι η «πρόκληση ξεπερνάει τις δυνατότητες μιας χώρας». Ο κ. Κουμουτσάκος πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει φτάσει στα όριά της και τόνισε: «Αν δεν περάσουν τα σωστά μηνύματα στην Τουρκία και δεν υπάρξει ουσιαστική αλληλεγγύη αυτό μπορεί να συμβεί. Εμείς θα προστατεύσουμε αυτό που πρέπει αλλά όταν συνεχίζουν να έρχονται ωστικά κύματα αυτά θα περάσουν και πέραν της χώρας. Πρέπει να αντιληφθούν ότι τα δικά μας σύνορα είναι και δικά τους σύνορα».

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος ανακοίνωσε, επίσης, ότι η Ελλάδα θα στείλει εντός των επόμενων ημερών στην ΕΕ το πλαίσιο απόψεων για το ποια πρέπει να είναι η νέα ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση και το άσυλο. Παράλληλα, έκανε λόγο για 40 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στην Ελλάδα τον Ιούλιο σημειώνοντας ότι « αυτό ήταν αποτέλεσμα μιας συνειδητής πολιτικής της Τουρκίας, καθώς η διαχείριση του μεταναστευτικού ήταν ενταγμένη στα ευρύτερα γεωστρατηγικά της σχέδια».

Κουμουτσάκος: Δεν βρήκαμε υπουργείο, αλλά ένα υβριδικό σχήμα υπηρεσίων

Κληθείς να απαντήσει γιατί δεν υπήρξε υπουργείο Μετανάστευσης στην αρχική σύνθεση της κυβέρνησης ο Γιώργος Κουμουτσάκος αρχικά εξήγησε ότι «δεν βρήκαμε υπουργείο, αλλά ένα υβριδικό σχήμα υπηρεσιών διασπαρμένων στην Αττική με ελλειμματική εικόνα κοινής αποστολής», προσθέτοντας ότι «εκείνη την περίοδο θέλαμε να τονίσουμε ότι είχε παραμεληθεί η διάσταση της ασφάλειας. Το μεταναστευτικό πρέπει να έχει την πτυχή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά είχε παραμεληθεί η διάσταση της ασφάλειας».

Τέλος, αναφορικά με τις αρμοδιότητες του Αλκιβιάδη Στεφανή, ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε ότι «η φύλαξη των συνόρων είναι πολύ σημαντική. Ο κ. Στεφανής θα συνεχίζει να διαχειρίζεται σε αγαστή συνεργασία με εμάς τα θέματα της φύλαξης των συνόρων».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ