Κυριάκος Μητσοτάκης από Γρανάδα: Θα είμαστε αμετακίνητοι σε ό,τι αφορά τον σεβασμό στο Κράτος Δικαίου

Κυριάκος Μητσοτάκης από Γρανάδα: Θα είμαστε αμετακίνητοι σε ό,τι αφορά τον σεβασμό στο Κράτος Δικαίου

Στην Ισπανία, στη Γρανάδα πραγματοποιείται το άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και το οποίο και αναμένεται να εστιάσει στο μέλλον της Ε.Ε., το κομμάτι της διεύρυνσης, τις συζητήσεις για την ένταξη νέων μελών, τη στρατηγική ατζέντα, το μεταναστευτικό και την κλιματική αλλαγή, δύο κρίσεις στο επίκεντρο των οποίων βρίσκονται οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συζήτηση για τον στρατηγικό προσανατολισμό της Ε.Ε. στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στη Γρανάδα, ο πρωθυπουργός Κυριάκο Μητσοτάκης, υπογράμμισε ότι πρέπει να αναγνωριστούν οι πρόοδοι που έχει πετύχει η Ε.Ε. στη διάρκεια της πανδημίας, στο RRF, στο θέμα της ενέργειας. Διότι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, «πρέπει πρώτοι εμείς να αναγνωρίσουμε την γεωπολιτική μας θέση», προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι «πρέπει να κάνουμε ακόμη πολλά».

Αναφορικά με τη διεύρυνση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι θα είμαστε αμετακίνητοι σε ό,τι αφορά τον σεβασμό στο Κράτος Δικαίου, ενώ πρόσθεσε ότι και η Επιτροπή πρέπει να είναι αντικειμενική στις εκτιμήσεις της για τις επιδόσεις των υποψηφίων κρατών-μελών και να μην επικρατεί η γεωπολιτική παράμετρος έναντι των κριτηρίων ένταξης.

Τι ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ

Στο μεταξύ, νωρίτερα, σε δηλώσεις του στο αμερικανικό δίκτυο του CNBC, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ανησυχία του για την πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ.

Αναφορικά με το ζήτημα της βοήθειας στην Ουκρανία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν ενταξιακές συνομιλίες για την Ουκρανία και τη Μολδαβία τον Δεκέμβριο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ