Κυριάκος Μητσοτάκης: Για καφέ με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Για καφέ με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη

Συνάντηση με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από τη Θεσσαλονίκη είχε το πρωί της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγη ώρα πριν τις ανακοινώσεις για την εθνική καμπάνια κατά της σχολικής βίας.

Ο πρωθυπουργός με τους βουλευτές επέλεξαν καφέ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενώ κατά πληροφορίες είχε προηγηθηθεί σύσκεψη με αντικείμενο την προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωεκλογές.

Κωδικός Βόρεια Ελλάδα στη ΝΔ

«Το συνέδριο τελείωσε, τώρα αρχίζουν οι ευρωεκλογές». Με αυτή τη φράση περιέγραφε χθες κεντρικό κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στο protothema.gr το κλίμα που επικρατεί στα γραφεία του κόμματος. Ειδική έμφαση ενόψει της ευρωκάλπης, όμως, θα δοθεί στη Βόρεια Ελλάδα, εκεί όπου η ΝΔ παραδοσιακά διατηρούσε ισχυρές δυνάμεις. Εσχάτως, όμως, βρίσκεται υπό πίεση λόγω των σημαντικών διαρροών που παρατηρούνται ειδικά προς την Ελληνική Λύση, αλλά και προς τη Νίκη. Μάλιστα, όπως αναφέρουν άνθρωποι που γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία, δεν αποκλείεται σε μεμονωμένους νομούς η Ελληνική Λύση να φλερτάρει ακόμα και με τη δεύτερη θέση, όντας σε θέση να υποσκελίσει το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να βρεθεί αρκετές φορές ως τις εκλογές σε νομούς της Βορείου Ελλάδος, ενώ την αρχή κάνει σήμερα από τη Θεσσαλονίκη, όπου μαζί με τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη και την υφυπουργό Ζέττα Μακρή θα παρουσιάσουν την πλατφόρμα κατά του bullying σε σχολείο της Πολίχνης. Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει βόλτα στην Πολίχνη, ενώ υπενθυμίζεται ότι είχε βρεθεί στη Θεσσαλονίκη και πριν από περίπου έναν μήνα, μιλώντας στο προσυνέδριο της ΝΔ. Ο «συναγερμός» στο επιτελείο της ΝΔ, βεβαίως, δεν έχει σημάνει μόνο για τη Θεσσαλονίκη-σημειωτέον η ΝΔ σημείωσε μια μάλλον μέτρια επίδοση στην Α' Θεσσαλονίκης-αλλά και για τους υπόλοιπους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ειδική μνεία από έμπειρα κομματικά στελέχη γίνεται για το Κιλκίς, την Πέλλα, την Πιερία και τη Χαλκιδική, όπου τα κόμματα δεξιότερα της ΝΔ έχουν επαυξημένη διείσδυση. Βεβαίως, αυξημένη εγρήγορση υπάρχει συνολικά, για όλο το φάσμα της Βορείου Ελλάδος, άρα και για τις περιοχές της Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας και τη Θράκη.

Ο Μάιος θα είναι ένας αμιγώς προεκλογικός μήνας για τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος θα είναι τακτικά στον δρόμο. Μέχρι τότε, βεβαίως, έχει να διευθετήσει υποχρεώσεις με ταξίδια στο εξωτερικό, όπως σε Λιθουανία και Πολωνία αυτή την εβδομάδα και στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. την επόμενη. Παράλληλα, ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός για τα κομματικά κλιμάκια που θα πάνε «πόρτα-πόρτα» σε όλη τη χώρα. Τα κλιμάκια αυτά θα απαρτίζονται από υπουργούς, βουλευτές, γενικούς γραμματείς, αλλά και υποψήφιους ευρωβουλευτές και είναι σε τελική φάση ολοκλήρωσης. Με βάση τις εκτιμήσεις κομματικών στελεχών, αναμένεται να βγουν στον δρόμο και πριν το Πάσχα, ενώ θα καλύψουν όλη την επικράτεια. Μάλιστα, όταν κομματικό κλιμάκιο μεταβαίνει σε νομό, δεν θα επισκέπτεται μόνο την πρωτεύουσα, αλλά και άλλες μεγάλες πόλεις.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ