Κυβερνητικό «ναυάγιο» με τις γαλλικές φρεγάτες

Κυβερνητικό «ναυάγιο» με τις γαλλικές φρεγάτες

Επικίνδυνη αφέλεια, γραφικότητα, ανευθυνότητα, και ερασιτεχνισμοί είναι τα χαρακτηριστικά που επιδεικνύει για άλλη μια φορά η κυβέρνηση με επίκεντρο όμως την άμυνα της χώρας, για αυτό και η τακτική της κρίνεται πλέον άκρως επικίνδυνη.

Το κυβερνητικό μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 24ωρα με τις γαλλικές φρεγάτες που το Μαξίμου, διά στόματος Κουβέλη ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει, μέσω leasing, διαψεύστηκε κατηγορηματικά, από την γαλλική πλευρά. Να σημειωθεί ότι χθες συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, με αντικείμενο την αμυντική θωράκιση της χώρας, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων.

Ωστόσο, προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνεδρίαση, γνωστοποιώντας τα όσα συζητήθηκαν στο ΚΥΣΕΑ, δεν υπήρχε αναφορά στις γαλλικές φρεγάτες. Αναφερόταν μόνο ότι συζητήθηκαν «διεξοδικά οι τελευταίες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το θέμα της αναβάθμισης των F-16». Ωστόσο δεν αναφέρει ότι ελήφθη απόφαση.

Αντιθέτως, τονίζεται ότι «αποφασίστηκε η ενεργοποίηση υποπρογράμματος για την υποστήριξη των αεροσκαφών C-27». Το αλαλούμ στην υπόθεση της παραχώρησης των γαλλικών φρεγατών στο Πολεμικό Ναυτικό προκύπτει μάλιστα την στιγμή που η χώρα υποτίθεται ότι βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα σε μια περίοδο προκλήσεων με τα εθνικά θέματα να βρίσκονται σε έξαρση. Ωστόσο, η αντιμετώπιση από τους κυβερνώντες όχι μόνο κρίνεται ως επιπόλαιη, αλλά και επικίνδυνη.

Μόλις, πριν μερικά 24ωρα, ο κ. Κουβέλης ανακοίνωσε ότι, ύστερα από συνεννόηση των Τσίπρα και Μακρόν, δύο γαλλικές φρεγάτες τύπου FREMΜ, όχι μόνον συμφωνήθηκε να αποκτηθούν από την Ελλάδα, αλλά και ότι «θα πλεύσουν το καλοκαίρι στο Αιγαίο».

Μάλλον όμως ο Τσίπρας... παρανόησε και λόγω γλώσσας ίσως. Κάπως έτσι ακούστηκε και το επιχείρημα του κ. Τζανακόπουλου, ο οποίος επιχείρησε να δικαιολογήσει την απίστευτη προχειρότητα και τον παροιμιώδη ερασιτεχνισμό τους, δηλώνοντας ότι «ο κ. Κουβέλης και η κυβέρνηση αυτό που λένε είναι ότι υπάρχουν διερευνήσεις για μια σειρά από project. Από κει και πέρα αν υπάρξει οποιαδήποτε συμφωνία για οποιοδήποτε τέτοιο θέμα, θα υπάρξει και επίσημη ενημέρωση και σχετική συζήτηση σε όλα τα αρμόδια όργανα τα κυβερνητικά, αλλά και τα κοινοβουλευτικά».

Συμπλήρωσε μάλιστα στο πλαίσιο της δημιουργικής ασάφειας πως: «υπάρχουν μία σειρά από διερευνήσεις για διάφορα project του υπουργείου Άμυνας, ωστόσο το συγκεκριμένο θέμα δε συζητήθηκε χθες στο ΚΥΣΕΑ».        

Τα μαζεύει ο Τζανακόπουλος

Ούτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε σημερινές του δηλώσεις, στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, ξεκαθάρισε τι ακριβώς έχει συμβεί με τις γαλλικές φρεγάτες και αν τελικά θα δοθούν στη χώρα μας, αφού αρκέστηκε απλώς να πει πως «όταν υπάρξει συμφωνία, θα ανακοινωθεί».

«Υπάρχουν μια σειρά από διερευνήσεις για διάφορα πρότζεκτ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ωστόσο το συγκεκριμένο θέμα δεν συζητήθηκε χθες στο ΚΥΣΕΑ», είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ο υπουργός Επικρατείας πρόσθεσε πως «ο κ. Κουβέλης και η κυβέρνηση αυτό που λένε είναι ότι υπάρχουν διερευνήσεις για μια σειρά από πρότζεκτ. Από κει και πέρα, αν υπάρξει οποιαδήποτε συμφωνία για οποιοδήποτε τέτοιο θέμα, θα υπάρξει και επίσημη ενημέρωση και σχετική συζήτηση σε όλα τα αρμόδια όργανα τα κυβερνητικά, αλλά και τα κοινοβουλευτικά».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ